Θάσος: Τουρίστρια πέθανε περιμένοντας το μοναδικό ασθενοφόρο

Το μοναδικό ασθενοφόρο του νησιού φέρεται να χρειάστηκε σχεδόν μία ώρα για να φτάσει στο σημείο.

Θάσος τουρίστρια πέθανε περιμένοντας το μοναδικό ασθενοφόρο

Το μοναδικό ασθενοφόρο του νησιού φέρεται να χρειάστηκε σχεδόν μία ώρα για να φτάσει στο σημείο για να σώσει την άτυχη γυναίκα. Όταν έφτασε πλέον, ήταν αργά.

Τη ζωή της έχασε στην παραλία της Αστρίδας μία γυναίκα περίπου 45 – 50 ετών από τη Τσεχία, η οποία έκανε διακοπές στη Θάσο.

Η γυναίκα σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες λίγα δευτερόλεπτα αφότου είχε βγει από τη θάλασσα κατέρρευσε.

Στο σημείο κλήθηκε ιδιώτης γιατρός ο οποίος διαπίστωσε το θάνατο της γυναίκας. Το πτώμα της άτυχης γυναίκας παρέλαβε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Αυτόπτες μάρτυρες τονίζουν πως για 30 με 40 λεπτά, τέσσερις Ρουμάνοι τουρίστες στην παραλία προσπαθούσαν να της κάνουν ανάνηψη και πως το ασθενοφόρο έφτασε μετά από 51 λεπτά και πως απλά αναγνώρισε το θάνατο της καθώς έφτασε πολύ αργά για να κάνει κάτι.

Πολλοί ξένοι τουρίστες ήδη έχουν αντιδράσει στα social media και αναφέρουν πως έχουν ιδιωτική ασφάλιση αλλά είναι άχρηστη καθώς υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο στο νησί.

Μία Ελληνίδα αναφέρει χαρακτηριστικά: “Πολύ λυπάμαι για τα χάλια μας. Θέλουμε τουρισμό με απολαβές Ντουμπάι και έχουμε παροχές τριτοκοσμικές. Λυπάμαι! Ελπίζω σε μια καλύτερη αντιμετώπιση.”

Έκκληση κάνουν Ρουμάνοι τουρίστες μέσω του Forum Thassos, στις τοπικές και τις εθνικές αρχές για αξιοπρεπείς ιατρικές συνθήκες για τους τουριστικούς προορισμούς που είναι γεμάτοι τουρίστες.

Αναφέρουν τα εξής:

“Μόλις ενημερώθηκα μέσω προσωπικού μηνύματος ότι πέθανε άτομο από την Τσεχία στην παραλία της περιοχής του Αστρίς.

Καλώ και πάλι τις τοπικές και εθνικές αρχές στην Ελλάδα, όπως θα κάνουν και το 2021, να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς ιατρικές υπηρεσίες στα νησιά γεμάτα τουρίστες. Είναι εξωπραγματικό πώς το μοναδικό ασθενοφόρο στο νησί έρχεται μετά από 30 χλμ και 51 λεπτά μόνο και μόνο για να βρει τον θάνατο.

Εάν τα επανειλημμένα αιτήματά μου μέχρι τώρα δεν έχουν λάβει ακόμη επίσημη απάντηση, ίσως τώρα, που είναι αργά, κάτι γίνεται και μπορούμε να αποφύγουμε τέτοιες τραγωδίες μεταξύ ντόπιων και τουριστών.

Δεν γνωρίζω ακριβώς τα αίτια θανάτου, αλλά μάλλον αν υπήρχε άλλο ασθενοφόρο στον Ποτό ή στην Κινύρα, η 45-50χρονη γυναίκα θα ζούσε τώρα.

Σας ρωτώ όλους:

– να προσέχετε τους εαυτούς σας και τους γύρω σας.

– πάρτε ασφάλιση υγείας.”