Μητσοτάκης: Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής / Στο επίκεντρο το μεταναστευτικό

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να μετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί το μεταναστευτικό.

Μητσοτάκης: Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής / Στο επίκεντρο το μεταναστευτικό
Eurokinissi

Σήμερα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μετάσχει στην προπαρασκευαστική σύνοδο του ΕΛΚ και στη συνέχεια θα συναντηθεί με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα. 

Στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής τα βασικά θέματα είναι το μεταναστευτικό, η Ουκρανία, η οικονομία και οι σχέσεις με την Κίνα. Αυτή είναι η πρώτη συζήτηση σε επίπεδο Ευρωπαίων ηγετών μετά τη συμφωνία σε επίπεδο υπουργών για τις δύο βασικές προβλέψεις του νέου συμφώνου για τη μετανάστευση. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επαναλάβει τις βασικές γραμμές της πολιτικής που έχει ακολουθήσει η Ελλάδα. Ακόμη, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ, θα υπογραμμίσει την ανάγκη μιας συνεκτικής πολιτικής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό ζήτημα.  

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει τη σημασία της ενίσχυσης συνεργασίας με τις τρίτες χώρες και της υλοποίησης των συμφωνιών επιστροφών.