«Δώρο ζωής»: Δώρισαν τα όργανα του συνοριοφύλακα από την Αλεξανδρούπολη

Δώρισαν τα όργανα του συνοριοφύλακα από την Αλεξανδρούπολη

Σε δωρεά οργάνων προχώρησε η οικογένεια του 30χρονου συνοριοφύλακα από την Αλεξανδρούπολη, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι. 

«Δώρο ζωής» σε τρεις ανθρώπους. Ο εγκεφαλικός θάνατος του άνδρα ο οποίος νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ώθησε τους οικείους του στη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του και με αυτόν τον τρόπο να δώσουν ζωή σε άλλους ανθρώπους.

Σύμφωνα με συγγενικό του πρόσωπο η μεταμόσχευση ήταν επιθυμία του, την είχε εκφράσει σε ανύποπτο χρόνο.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) ανέτρεξε στη λίστα του μητρώο του Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και βρέθηκαν οι συμβατοί πιθανοί λήπτες.

Τρία ζωτικά όργανα, η καρδιά, οι νεφροί και οι κερατοειδείς θα δοθούν σε συνανθρώπους μας από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Από αργά το βράδυ της Πέμπτης 14/09, ομάδα γιατρών από το Ωνάσειο έχει ξεκινήσει τη διαδικασία λήψης των οργάνων με σκοπό να δοθεί ζωή και ελπίδα σε συνανθρώπους μας. Από τον άτυχο 30χρονο λαμβάνονται η καρδιά, οι νεφροί και οι κερατοειδείς.

Θα θέλαμε να τονίσουμε: Μια μεγάλη «πληγή» για την Ελλάδα αποτελούν οι μεταμοσχεύσεις, με συνέπεια κάθε χρόνο να χάνονται ζωές που θα μπορούσαν να έχουν σωθεί!!

Στην Ελλάδα σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση βρίσκονται πάνω από 1.300 άνθρωποι, 1.500 νεφροπαθείς υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση. Οι αριθμοί είναι σκληροί: Το 25% από αυτούς θα αποβιώσει τον πρώτο χρόνο. Γιατί; Διότι ο μέσος όρος αναμονής για μεταμόσχευση νεφρού στην Ελλάδα είναι τα 8,8 χρόνια…