Διακίνηση παράνομων μεταναστών στον Έβρο, Καβάλα, Ροδόπη – Συλλήψεις διακινητών

Διακίνηση παράνομων μεταναστών στον Έβρο
εικονα αρχειου

Νέες συλλήψεις για διακίνηση παράνομων μεταναστών, με τα κυκλώματα να θησαυρίζουν.

Συνελήφθησαν σε περιοχές της Καβάλας, της Ροδόπης και του Έβρου, από αστυνομικούς, τέσσερις διακινητές, εκ των οποίων ένας Έλληνας και τρείς αλλοδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις παράνομους μετανάστες.

Αναλυτικά, στην πρώτη περίπτωση, στην Εγνατία οδό Καβάλας-Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν έναν Έλληνα διακινητή, οδηγό ΙΧΕ αυτοκινήτου, που μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα έναν παράνομο μετανάστη.

Στη δεύτερη περίπτωση, σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών δύο αλλοδαποί διακινητές, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε ΙΧΕ αυτοκίνητο και να επιχειρούν να επιβιβάσουν τέσσερις παράνομους μετανάστες, με σκοπό να τους μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Στην τρίτη περίπτωση, στην Εγνατία οδό Κήπων-Aλεξανδρούπολης, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης ένας αλλοδαπός διακινητής, που εντοπίστηκε να οδηγεί ΙΧΦ όχημα και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα οκτώ παράτυπους μετανάστες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις διενεργούν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και Φερών Αλεξανδρούπολης. Κατασχέθηκαν τα οχήματα που οδηγούσαν, χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.