Πέτρος Κυριακίδης: Το έργο μας στον τουρισμό και στη ΤΙΕΔΑ συνοπτικά

Πέτρος Κυριακίδης

O Πέτρος Κυριακίδης είναι ένας νέος άνθρωπος με όρεξη για δουλειά και νέες ιδέες για τον τόπο μας. Κατεβαίνει με την παράταξη “Δήμος για Όλους – Πρώτα Εσύ!” του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη. Η παρουσία του Πέτρου Κυριακίδη, είναι γνωστή για το δυναμισμό του, την επαγγελματική του ηθική, το αίσθημά του να συνεισφέρει ενεργά στην ανάπτυξη και τη βελτίωση του τόπου μας.

O Πέτρο Κυριακίδης μιλά στο «evrostanea»:

«World tourism day – Από το 2019 με Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε στοχευμένη στρατηγική εξωστρέφειας προβολής και προώθησης του δήμου Αλεξανδρούπολης. Συμμετείχαμε στις μεγαλύτερες διεθνής τουριστικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό , κυρίως σε χώρες των Βαλκανίων, όπως είναι Βουλγαρία , Ρουμανία, Σερβία.. καθώς είναι οι βασικοί μας τροφοδότες λόγο του οδικού άξονα.

Έπειτα επισκεφτήκαμε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Κύπρο και δουλέψαμε σε αυτή την νέα αγορά. Προσκαλέσαμε ανθρώπους του τουρισμού, δημοσιογράφους, influencers , bloggers από Ελλάδα και εξωτερικό για να μας γνωρίσουν καλύτερα, να δουν την κουλτούρα μας τις ομορφιές του τόπου μας καθώς και να γευτούν τις θρακιώτικες γεύσεις μας από τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα του Έβρου. Με στόχο να διαφημιστούμε από άκρη σε άκρη. Βραβεύτηκαμε ως bike friendly προορισμός και ως city break προορισμός που σημαίνει επισκεψιμότητα όλο το χρόνο!!!

Με τις κατάλληλες συνέργειες της περιφέρειας ΑΜΘ και των φορέων τουρισμού Θράκης δουλέψαμε μαζί και καταφέραμε να υλοποιήσουμε την απευθείας αεροπορική γραμμή από την Λάρνακα της Κύπρου στην Αλεξανδρούπολη από το Απρίλιο του 2024 και αυτό έχει ιδιαίτερη αξία διότι ενώνουμε τα δυο άκρα του ελληνισμού. Σχεδιάζουμε επίσης μια νέα αεροπορική σύνδεση μεταξύ της Αλεξανδρούπολης με την Καλαμάτα. Ο δήμος μας πιο επισκέψιμος από ποτέ, πιο τουριστικός από ποτέ!!! Αυτό αποδεικνύεται από τις υψηλές πληρότητες όλο το έτος στα ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα και στο δημοτικό μας camping !!!

Ένα δημοτικό camping ανακαινισμένο και πλήρως αναβαθμισμένο εσωτερικά και κτηριακά έπειτα από 30 χρόνια. Με αναβαθμισμένες υπηρεσίες και εκατοντάδες ευχαριστημένους επισκέπτες!!! Συνεχίζουμε με δήμαρχο τον Γιάννη Ζαμπουκη να δουλεύουμε για την ανάπτυξη του τόπου μας για ένα δήμο πρότυπο, Έναν Δήμος για όλους. Πρώτα ΕΣΥ».

Ας γνωρίσουμε καλύτερα τον Πέτρο Κυριακίδη

Ο Πέτρος Κυριακίδης γεννήθηκε 15/7/89 στην Αλεξανδρούπολη όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε τοπογράφος Μηχανικός ΤΕ στο τμήμα Γεωπληροφορικής και τοπογραφίας στις Σέρρες. Έπειτα έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων και υπηρεσιών στο πανεπιστήμιο Πειραιά καθώς και πολλά σεμινάρια στον τουρισμό.

Εργάστηκε στο κλάδο του τουρισμού αρκετά χρόνια και σήμερα έχει την δίκη του επιχείρηση στον τομέα της φιλοξενίας και του τουρισμού. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και έχει εταιρεία διαχείρισης ακινήτων στην Αλεξανδρούπολη.

Διαθέτει πτυχία πληροφορικής και άριστη γνώση των αγγλικών. Από το 2019 είναι δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αλεξανδρούπολης και διατέλεσε μέλος στην επιτροπή ποιότητα ζωής του Δήμου, μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΥΑ, μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του δημοτικού ραδιοφώνου.

Επίσης από το 2021 είναι Αντιπρόεδρος στην ΤΙΕΔΑ και στον τουριστικό σχεδιασμό του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Στόχος του είναι η ανάπτυξη του τόπου μας τουριστικά, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου καθώς και η αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών του Δήμου Αλεξανδρούπολης.