Αλεξανδρούπολη: 17 χρόνια φυλάκιση στον πατέρα που ασέλγησε στην 6χρονη κόρη του

Αλεξανδρούπολη φυλάκιση στον πατέρα που ασέλγησε στην κόρη του

Δεκαεπτά χρόνια κάθειρξη επέβαλε την Τετάρτη (1/11) το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Ορεστιάδας στον πατέρα του παιδιού, ο οποίος σύμφωνα με την κατηγορία: είχε προβεί σε ασελγείς (γενετήσιες) πράξεις σε βάρος του εξάχρονου παιδιού του.

Μέσω του σχολείου όπου πήγαινε το παιδί έγινε η καταγγελία (το 2020), η οικογένεια διαμένει σε οικισμό του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο των πατέρα του παιδιού και του επέβαλε ποινή 17 ετώνγια την οποία άσκησε έφεση. Έως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, ο πατέρας θα παραμείνει προφυλακισμένος.

Στη δίκη υπερασπίστηκαν τον πρωτόδικα καταδικασμένο πατέρα, μέλη του οικογενειακού περιβάλλοντός του, έχοντας «απέναντι» τους στην υπόθεση μόνο τον Εισαγγελέα της έδρας, γιατί δεν είχε οριστεί από κάποιο μέλος της οικογένειας του παιδιού νομικός εκπρόσωπος για την υποστήριξη της κατηγορίας.

Σας παραθέτουμε γραμμές SOS:

Η Γραμμή  SOS 15900 (e-mail:  sos15900@isotita.gr ) είναι µια υπηρεσία εθνικής εµβέλειας που δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες θύµατα βίας ή σε τρίτα πρόσωπα να επικοινωνήσουν άµεσα µε ένα φορέα αντιµετώπισης της έµφυλης βίας.

 Η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 λειτουργεί από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και είναι στη διάθεση κάθε παιδιού και ενήλικα για την παροχή υποστήριξης.

Εθνική Γραμμή Παιδικής Προστασίας “1107“. Η τηλεφωνική Γραμμή «1107» λειτουργεί όλο το 24ωρο δωρεάν.

Τηλεφωνική Γραμμή- Μαζί για το Παιδί: 1525.

Συνήγορος του Πολίτη- Κύκλος Δικαιωμάτων του Παιδιού: 213 1306703,
213 1306605.