Βραβείο πρωτιάς στον όμιλο Μουσικής του 1ου Πειραματικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης

Βραβείο πρωτιάς στον όμιλο Μουσικής του 1ου Πειραματικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης

Η τελετή βράβευσης για τους μαθητές του Ομίλου Μουσικήςτου 1ου Πειραματικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης οι οποίοι κέρδισαν το 1ο βραβείο στην κατηγορία πρότζεκτ στον 7ο Διεθνή μαθητικό διαγωνισμό, με θέμα «ποντιακός ελληνισμός και όνειρα, παρόν, μέλλον 2022-2023», πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Οι 71 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου Αλεξανδρούπολης οι οποίοι κέρδισαν την πρωτιά, διαγωνίστηκαν ανάμεσα σε 1.200 κατηγορίες με την συμμετοχή μαθητών από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια στην Αμερική.

«Ο Διαγωνισμός, που διοργάνωσε η Α΄ θμια Σερρών, είχε θέμα «Ποντιακός ελληνισμός και όνειρα, παρόν- μέλλον 2022-2023», με διάφορες θεματικές ενότητες, που αφορούσαν το τραγούδι, πρότζεκτ, εικαστικές δημιουργίες, θέατρο κλπ. Εμείς ασχοληθήκαμε με το πρότζεκτ, γιατί δουλέψαμε διάφορα θέματα, είχαμε και το τραγούδι μέσα και την παρουσίαση μουσικών οργάνων, όπως της λύρας και του κρουστού των Ποντίων τα οποία και ενώσαμε όλα σε ένα video», ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η υπεύθυνη καθηγήτρια του Ομίλου του 1ου Πειραματικού Σχολείου, κ. Μάρα Καραγιάννη και τόνισε:

«Η πρωτιά δεν ήταν ο στόχος μας. Θεωρώ, ότι δεν πρέπει να βάζουμε τα παιδιά σε διαδικασία διαγωνισμού και ανταγωνισμού και στη δεύτερη και στη τρίτη θέση να ήμασταν δεν έχει καμιά σημασία για εμάς». Αναφερόμενη στην τελετή βράβευσης είπε, πως ήταν μια όμορφη ξεχωριστή και συγκινητική εμπειρία για όλους.

Οι δραστηριότητες όμως, των μαθητών του Ομίλου Μουσικής του 1ου Πειραματικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης και της κ. Καραγιάννη δεν σταματούν, εδώ αλλά συνεχίζονται, καθώς σύμφωνα με την ίδια,, φέτος αναμένεται να φτιάξουν μια διασκευή του έργου του Οσκαρ Ουάιλντ «ευτυχισμένος πρίγκιπας» και να κάνουν ένα μιούζικαλ, με στοιχεία αρχαίας τραγωδίας και δική τους πρόζα, το οποίο θα παρουσιάσουν στα μέσα Μαΐου.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας