Στον Έβρο συνεργείο της Ιαπωνικής Κρατικής Τηλεόρασης

Στον Έβρο συνεργείο της Ιαπωνικής Κρατικής Τηλεόρασης

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη σε περιοχές του Έβρου, από το πενταμελές συνεργείο της Κρατικής Ιαπωνικής Τηλεόρασης NHK NEWS.

Η επίσκεψη αφορούσε μια πανευρωπαϊκή έρευνα που πραγματοποιούν οι δημοσιογράφοι της Ιαπωνικής Τηλεόρασης για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της τόσο στις χώρες όσο και στους ανθρώπους που κατοικούν σε περιοχές που επλήγησαν από τη φωτιά.

Το ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για την περιοχή της Δαδιάς γιατί εκεί προκλήθηκε η μεγαλύτερη σε έκταση πυρκαγιά και για το σκοπό αυτό συνομιλούν με κάθε εμπλεκόμενο φορέα κάνοντας σχετικές επισκέψεις.

Στον Έβρο συνεργείο της Ιαπωνικής Κρατικής Τηλεόρασης

H επικεφαλής της αποστολής και δημοσιογράφος Maho Kuwako, επισκέφτηκε την περιοχή ενώ συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο Σουφλίου, με το επιστημονικό προσωπικό του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του ΔΠΘ καθώς και επισκέψεις στο Κέντρο Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Δαδιας-Λευκιμμης- Σουφλίου.

Ο συντονιστής της επίσκεψης στην περιοχή, Πασχάλης Χεργκελετζάκης ο οποίος συνοδεύει την ομάδα μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ανέφερε ότι οι Ιάπωνες ως ένας λαός με οικολογικές ανησυχίες αποφάσισαν να καταγράψουν τις μεγαλύτερες πυρκαγιές στην Ευρώπη δημιουργώντας ένα ντοκιμαντέρ το οποίο θα προβληθεί στη χώρα τους στο τέλος του μηνός Νοεμβρίου

Το συνεργείο την πρώτη μέρα της παραμονής του στην περιοχή, υποδέχθηκαν οι γυναίκες της ομάδας του πολυκοινωνικου του Δήμου Αλεξανδρούπολης με θρακιώτικα παραδοσιακά εδέσματα, όπου εντύπωση τους προκάλεσαν οι πίτες που γεύτηκαν αλλά και η θερμή φιλοξενία.

Οι γυναίκες του συνεργείου δήλωσαν κατενθουσιασμένες και αυτό είναι πολύ σημαντικό με δεδομένο το γεγονός ότι οι Ιάπωνες είναι ένας λαός συγκρατημένος.

Πηγή: ΕΡΤ