Οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη κατέθεσαν αγωγή σε βάρος των δολοφόνων της

Οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη κατέθεσαν αγωγή σε βάρος των δολοφόνων της

Αγωγή αδικοπραξίας σε βάρος των δολοφόνων της Ελένης Τοπαλούδη, κατέθεσε (24.11.2023) ο δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη, Ευάγγελος Γκιουγκής, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου.

Με την αγωγή, που στρέφεται και εναντίον της οικογένειας των κατηγορουμένων για τη δολοφονία της φοιτήτριας, ζητείται χρηματική αποζημίωση ύψους 980.000 ευρώ.

Η οικογένεια της αδικοχαμένης φοιτήτριας έχει εκφράσει επανειλλημένως το πόσο εξοντωτικό ψυχικά, αλλά και σωματικά είναι να παρίστανται στο δικαστήριο για την καταδίκη και σε δεύτερο βαθμό των δολοφόνων της κόρης τους.

Ο πατέρας της Ελένης, ο κ. Γιάννης είχε αναφέρει στο παρελθόν: «Κάθε φορά ζητιανεύουμε για να έρθουμε στην Αθήνα για τα δικαστήρια (….) 40 δίκες και 45 μαζί με τον Άρειο Πάγο είναι συνολικά εκείνες που πραγματοποιήθηκαν. Αν αναλογιστείτε επί 2.000 χιλιόμετρα από το Διδυμότειχο, θα ήταν σαν να κάναμε τον γύρο του κόσμου δύο φορές με το αυτοκίνητό μας (…) Πού είναι αυτό το ρημάδι κράτος για τις οικογένειες των θυμάτων. Καλά κάνει και δέχεται τις ενστάσεις, τα εφετεία και τους Άρειος Πάγος για τους εγκληματίες, αλλά όμως να υπάρχει μία προϋπόθεση. Να καταβάλλετε εσείς οι εγκληματίες το ποσό για όλα τα δικαστικά έξοδα, για τους αρεοπαγίτες, για τους δικαστές, για τις οικογένειες των θυμάτων και μετά να δέχεστε εσείς σαν κράτος να γίνει ένσταση, το Εφετείο ή ο Άρειος Πάγος. Εκεί θα δοθεί η μαγκιά σας. Όχι να πληρώνουμε και εμείς ως Έλληνες φορολογούμενοι τον δωρεάν δικηγόρο του εγκληματία του παιδιού μας».