Χριστούγεννα: “Σαν Παραμύθι” θα είναι φέτος οι γιορτές στο Σουφλί

Σαν Παραμύθι Σουφλί
Instagram

Ξεκινά το μαγευτικό “Σαν Παραμύθι” στο Σουφλί, στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες του Συλλόγου Εθελοντών και Νεολαίας Δήμου Σουφλιου “ΚΙΝΗΣΟΥ” για την Χριστουγεννιάτικη γιορτή.

Περισσότεροι από 120 εθελοντές ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν ένα παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο σκηνικό.

Στο Σουφλί, την «πόλη του μεταξιού», παιδιά κάθε ηλικίας αποφάσισαν να δημιουργήσουν τα παραμυθένια Χριστούγεννα. Με οδηγό τα παιδικά όνειρα οι κάτοικοι ανέλαβαν τον ρόλο των ξωτικών-βοηθών φέρνοντας τη μαγεία των εορτών, που δεν είναι άλλη από τα μηνύματα χαράς, αγάπης, γενναιοδωρίας και πολλά χαμόγελα.

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή “Σαν Παραμύθι” θα πραγματοποιηθεί στο Βιομηχανικό Συγκρότημα «Τζίβρε», όπου σύμφωνα με τα περσινά στοιχεία υποδέχθηκε πάνω από 12.000 επισκέπτες.

Κεντρικό θέμα του φετινού Χριστουγεννιάτικου Πάρκου θα είναι «η Μαγεία», από τα παλαιότερα χρόνια μέχρι σήμερα. Το οποίο εμπλουτίστηκε με στοιχεία από την σημερινή εποχή.

Όπως ανέφερε η γραμματέας του Συλλόγου: «Θέλουμε να περάσουμε κάποια μηνύματα όπως την καταστροφή που είχαμε με τις πυρκαγιές, για να δείξουμε με τον τρόπο μας ότι υπάρχει μαγεία και σε μας τους ανθρώπους για όλα αυτά που μπορούμε να δημιουργήσουμε και με ποιο τρόπο μπορούμε να βοηθήσουμε, ώστε να δείξουμε ότι η μαγεία είναι μέσα μας και μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα εάν ενωθούμε».

Τι θα δούμε στο “Σαν Παραμύθι” στο Σουφλί: μπορεί κανείς να συναντήσει ενότητες όπως ο Μεσαίωνας με μάγισσες της εποχής, η Αυλή του Αϊ Βασίλη, η Μεσαιωνική τραπεζαρία, οι Πειρατές της Καραϊβικής, το Γαλατικό Πάρκο, το παιδικό EnCanto γύρω από το οποίο βασίστηκαν όλες οι (δράσεις δια δραστικά παιχνίδια face painting κατασκευή μπισκότων κλπ.) το Μαγεμένο δάσος και πλήθος άλλων εκδηλώσεων.

Το πρόγραμμα διανθίζεται και με θεατρικές παραστάσεις, βιωματικές δράσεις και ολοήμερες μουσικές εκδηλώσεις με την Φιλαρμονική Σουφλίου. 200 άνθρωποι του πολιτισμού από 3 ετών μέχρι 85 ετών, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στο εορταστικό επταήμερο.

Οι πύλες του “Σαν Παραμύθι” θα είναι ανοιχτές από 23-30 Δεκεμβρίου από τις 17:30 μέχρι τις 21:30 το βράδυ με τιμή εισόδου 3 ευρώ.