Ομάδα Σκάκι Εθνικού Αλεξανδρούπολης: Πρωταθλήτρια στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης

Ομάδα Σκάκι Εθνικού Αλεξανδρούπολης Πρωταθλήτρια στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης

Το κύπελλο σήκωσε η σκακιστική ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης που στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης 2023. 

Το Ομαδικό Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Γρήγορου Σκακιού Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης 2023 πραγματοποιήθηκε χθες (3 Δεκεμβρίου) στις Φέρες Έβρου, με τη συμμετοχή 12 ομάδων από τον Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα και Σέρρες. Η ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με τους Κωνσταντίνο Μαρκίδη, Θωμά Μίχο, Διογένη Σπαθόπουλο και Χρήστο Αντώνογλου αήττητη, πέτυχε 5 νίκες και 1 ισοπαλία, κατέκτησε την πρώτη θέση.

Επίσης χρυσό μετάλλιο για την καλύτερη απόδοση στην σκακιέρα τους κατέκτησαν οι παίκτες του Εθνικού Θωμάς Μίχος και Διογένης Σπαθόπουλος. Η 2η ομάδα του Εθνικού κατέκτησε την 8η θέση. Έπαιξαν οι Ζαχαρίας Τιακούδης, Άρτεμις Μπλίτσα, Χρήστος Χασάπης και Αλέξανδρος Μαργκαριάν.

Η τελική κατάταξη

1. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Α΄
2. ΣΟ ΔΡΑΜΑΣ
3. ΣΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
4. ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
5. ΣΟ ΞΑΝΘΗΣ
6. ΕΣ ΔΡΑΜΑΣ
7. ΠΝΕΥΜΑΘΛΟΝ ΚΑΒΑΛΑΣ
8. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Β΄
9. ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΔΡΑΜΑΣ
10. ΣΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
11. ΣΟ ΦΕΡΩΝ
12. ΚΗΦΙΣΙΑ ΣΕΡΡΩΝ

Με δυο αξιόμαχες ομάδες συμμετείχε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και στο εφηβικό πρωτάθλημα Περιφέρειας ΑΜ-Θ U14. Η πρώτη εφηβική ομάδα κατέκτησε μεταξύ 11 ομάδων την 4η θέση με τους Γιώργο Γκόγκολα, Ειρήνη Λιολιοσίδη, Πέτρο Ηλιόπουλο και Μίμη Δούκα. Ο Δούκας μάλιστα ισοβάθμησε στους πόντους όσο αφορά την καλύτερη επίδοση στην σκακιέρα του και έχασε το χρυσό στην άρση των κριτηρίων. Η 2η εφηβική του Εθνικού κατέκτησε την 8η θέση με τους μικρούς σκακιστές Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Δημήτρη Χασάπη, Καλλιόπη Εγίνογλου και Δημήτρη Κρεωνά.

Συγχαρητήρια σε όλους τους σκακιστές για την αγωνιστικότητά τους!! Συγχαρητήρια στον Σκακιστικό σύλλογο Φερών για την άψογη διοργάνωση!