Μητέρα Ελένης Τοπαλούδη: Όνειρο μου να δημιουργηθεί ένα ίδρυμα

Μητέρα Ελένης Τοπαλούδη όνειρο μου να δημιουργηθεί ένα ίδρυμα

Για το όραμά της να δημιουργήσει ένα ίδρυμα για κακοποιημένες γυναίκες μίλησε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, Κούλα Αρμουτίδου.

«Είναι όνειρο μου από την πρώτη στιγμή να δημιουργηθεί ένα ίδρυμα, “Καμία άλλη Ελένη”. Αλλά δυστυχώς, με όλες αυτές τις φρικτές δολοφονίες λέω πότε θα ξυπνήσουμε και δε θα ακούμε τέτοια φρικαλέα πράγματα να γίνονται, να δολοφονούν με τόση ευκολία τις μάνες των παιδιών τους, τις συντρόφους, τις φίλες και στη δική μας περίπτωση, μια βόλτα μετατράπηκε στην πιο φρικτή δολοφονία όλων των εποχών» είπε η μητέρα του αδικοχαμένου κοριτσιού.

Όπως εξήγησε η κ. Αρμουτίδου, με τα χρήματα της αποζημίωσης από τους δολοφόνους του παιδιού τους που ζητούν μέσω αγωγής αδικοπραξίας, θέλουν να δημιουργήσουν ένα ίδρυμα για τις κακοποιημένες γυναίκες

«Πήγαν να φάνε σουβλάκια και αποδεκάτισαν, εξουθενώσαν το παιδί… Τόση βία, τόσο μένος, τόση κακία, γιατί;… Και κανείς να μην πληρώνει και για τον θάνατο τον δικό μας, για τη δική μας οικογενειοκτονία δεν πληρώνει κανείς, ούτε οι γονείς των δολοφόνων, ούτε αυτό το ανάλγητο κράτος κοιτάει τις οικογένειες των θυμάτων» πρόσθεσε η κ. Αρμουτίδου.

«Τα χρήματα από την εκδίκαση της υπόθεσης, και ό,τι πουν ότι θα δώσουν, δεν τα καταδέχομαι εγώ σαν μάνα της αδικοχαμένης Ελένης. Τι να τα κάνω; Να τα φάω; Αυτά είναι ποτισμένα με το αίμα του παιδιού μου» συνέχισε.

Όταν η μητέρα της αδικοχαμένης Ελένης ρωτήθηκε εάν βλέπει το παιδί της στα όνειρά της, απάντησε: «Η Ελένη δεν έρχεται στα όνειρά μου. Πέντε χρόνια κλείσαμε 28 Νοεμβρίου και ποτέ δεν εμφανίστηκε η Ελένη στα όνειρά μου. Τη φαντάζομαι απλώς έτσι όπως ήταν, και έρχεται αυτή η εικόνα, τέλη Αυγούστου που την πήγαμε στο λιμάνι του Πειραιά, τη φιλήσαμε, την αγκαλιάσαμε… αυτή την εικόνα έχω και πως έσερνε τη βαλίτσα με τις ροδίτσες της και μας χαιρετούσε. Αυτή είναι η τελευταία εικόνα που έχω».