Αλεξανδρούπολη: Αδέσποτος σκύλος βρήκε καταφύγιο από το κρύο στην φάτνη του πάρκου των Χριστουγέννων

Αλεξανδρούπολη αδέσποτος σκύλος βρήκε καταφύγιο από το κρύο στην φάτνη του πάρκου των Χριστουγέννων

Μια εικόνα που θα έκανε και τις σκληρότερες καρδιές να μαλακώσουν αντιμετώπισαν όσοι επισκέφθηκαν το πάρκο των Χριστουγέννων στην Αλεξανδρούπολη.

Ένας αδέσποτος σκύλος ταλαιπωρημένος από το κρύο μπήκε μέσα στην φάτνη που έχει στηθεί στο πάρκο της Ακαδημίας και κουλουριάστηκε μέσα στα άχυρα. Σαν από σεβασμό, επέλεξε μια γωνία δίνοντας χώρο στον Θείο Βρέφος, την Παναγία, τον Ιωσήφ και τους 3 μάγους και αποκοιμήθηκε πάνω στα μαλακά και ζεστά άχυρα για να περάσει τις δύσκολες ημέρες του Δεκεμβρίου με τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Τι μπορούμε να κάνουμε όμως για να προστατεύσουμε τα αδέσποτα ζώα που τέτοια εποχή βρίσκονται σε κίνδυνο να πάθουνε υποθερμία;

Κάθε ένας μας θα μπορούσε να προσφέρει λίγο φαγητό στις γάτες και τους σκύλους της γειτονιάς του. Το φαγητό, είναι ενέργεια η οποία βοηθάει στη θερμορύθμιση.

2.       Κάθε οδηγός θα μπορούσε να χτυπάει το καπό της μηχανής του πριν βάλει μπρος. Πολλές γάτες ψάχνουν καταφύγιο στη ζέστη της μηχανής, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν όταν το αυτοκίνητο μπει σε λειτουργία.

3.       Χάρτινα ή ξύλινα κουτιά, μονώνουν το κρύο και αποτελούν ένα καταφύγιο για τα αδέσποτα. Αν μπορείτε βάλτε μέσα και μια μικρή κουβέρτα.

4.       Αν δείτε κάποιο ζώο σε κακή κατάσταση, χτυπημένο ή ταλαιπωρημένο, απευθυνθείτε άμεσα στην πιο κοντινή φιλοζωική οργάνωση ή σε κτηνίατρο.

Πηγή: focustonevro.gr