Αλεξανδρούπολη: Οι πραγματικοί λόγοι για την μη επαναλειτουργία των τρένων στις γραμμές

Αλεξανδρούπολη μη επαναλειτουργία των τρένων
εικόνα αρχείου

Η συνεχιζόμενη για χρόνια απαξίωση του Ελληνικού Σιδηρόδρομου, είναι προφανές στην χώρα μας. Μετά το δυστύχημα με την σύγκρουση των δυο τρένων στα Τέμπη, με αποτέλεσμα τον φρικτό θάνατο των παιδιών, η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στις σιδηροδρομικές μεταφορές της χώρας είναι δύσκολη.

Tα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης με ανακοίνωσή τους απαντούν.

Η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης με αφορμή δημοσιεύματα για την μη επαναλειτουργία των τρένων στις γραμμές Αλεξανδρούπολη – Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη- Ορμένιο, λόγω έλλειψης τροχαίου υλικού της Hellenic Train, ανακοινώνει το εξής:

”Σε σχέση με δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η ΜΗ επαναλειτουργία των τρένων στις γραμμές Αλεξανδρούπολη – Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη- Ορμένιο οφείλεται σε έλλειψη τροχαίου υλικού της Hellenic Train οφείλουμε να ενημερώσουμε το επιβατικό κοινό ότι είναι ψευδή.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ για την μη επαναλειτουργία των δρομολογίων στις περιοχές αυτές βρίσκεται στην ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ και ΜΗ ΦΥΛΑΞΗ δεκάδων αυτόματων ισόπεδων σιδηροδρομικών διαβάσεων, την ευθύνη των οποίων έχει ο ΟΣΕ, γεγονός που ενέχει ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ για πρόκληση ατυχημάτων με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Σε μια περίοδο που η ανάκτηση της εμπιστοσύνης της Ελληνικής Κοινωνίας στο τρένο είναι το ζητούμενο για όλους τους σιδηροδρομικούς, θα πρέπει να αναπαράγονται ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.
Καλούμε την Διοίκηση του ΟΣΕ να επιλύσει ΑΜΕΣΑ το πρόβλημα με τις αφύλακτες και βεβλαμένες αυτόματες ισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις σε Έβρο – Ξάνθη αλλά ΚΑΙ στην γραμμή Θεσσαλονίκη-Σέρρες.

Καλούμε όσους αναπαράγουν λανθασμένες πληροφορίες, αποπροσανατολίζοντας το επιβατικό κοινό από τα πραγματικά προβλήματα του σιδηρόδρομου, να είναι πιο προσεκτικοί. Ευχόμαστε σε όλους και όλες Καλή Χρονιά και ελπίζουμε και θα αγωνιστούμε για ένα καλύτερο σιδηρόδρομο το 2024.”