Αλεξανδρούπολη: Ήρωας αστυνομικός έσωσε παιδί από πνιγμό 

Αλεξανδρούπολη Ήρωας αστυνομικός έσωσε παιδί από πνιγμό 
εικόνα αρχείου

Στην Αλεξανδρούπολη ένα παιδί παραλίγο να πνιγεί, όταν στάθηκε κέικ στον λαιμό του. Σωτήρια ήταν η παρέμβαση ενός αστυνομικού, που δεν έχασε πολύτιμο χρόνο και εφάρμοσε τη λαβή Χάιμλιχ και κατάφερε να σώσει το παιδί.

Η γνώση των πρώτων βοηθειών από τον ήρωα αστυνομικό, έσωσε τη ζωή ενός μικρού παιδιού από την Αλεξανδρούπολη. Συγκεκριμένα, ο αστυνομικός Χάρης Μητσιάκος που είχε παρακολουθήσει μαθήματα πρώτων βοηθειών, έσωσε τη ζωή του παιδιού που κατάπιε κέικ κατά τη διάρκεια πρωινού, με αποτέλεσμα να σφηνωθεί ένα κομμάτι στον λαιμό του.

Το παιδί κατάπιε ένα κομμάτι κέικ με αποτέλεσμα να σφηνωθεί στον λαιμό του, αμέσως η μητέρα του ανήμπορη να το βοηθήσει, έβαλε έντρομη τις φωνές και χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο ο αστυνομικός Θεοχάρης Μητσιάκος, πετάχτηκε και άρχισε να εφαρμόζει λαβή Χάιμλιχ για να σώσει το παιδί.

Τις προσπάθειές του αστυνομικού, ενίσχυσε και βοήθησε ο προπονητής των «κυανόλευκων» Κώστας Ξύτσας. Οι δυο τους κατάφεραν έτσι να σώσουν το παιδί από πνιγμό. Αμέσως μετά το παιδί διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου παραμένει εκτός κινδύνου.

Πολλά μπράβο στον αστυνομικό και στον προπονητή, που έσωσαν το παιδί!!