Έβρος: Μαθητές του Σουφλίου γύρισαν ντοκιμαντέρ για τα καμένα

Έβρος Μαθητές του Σουφλίου γύρισαν ντοκιμαντέρ για τα καμένα

Το ντοκιμαντέρ «Οι ποδηλάτες της φωτιάς», αποφάσισαν να γυρίσουν οι μαθητές-μαθήτριες του Γυμνασίου Σουφλίου, για την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού στον Έβρο και τις επιπτώσεις στην περιοχή.

Έτσι συνειδητοποιημένοι και αποφασισμένοι, βγήκαν με τα ποδήλατα τους στη φύση και πήραν συνεντεύξεις από κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και υλοτόμους.

Οι μαθητές-μαθήτριες με αυτό το ντοκιμαντέρ, κατάφεραν να καταγράψουν και να μεταφέρουν τα συναισθήματα, την στεναχώρια, τον θυμό, την αγωνία αλλά και την ελπίδα, των ανθρώπων που έζησαν από κοντά την καταστροφική πυρκαγιά και τις μετέπειτα επιπτώσεις της.

Η μαθητική ταινία αποτελεί το δημιουργικό αποτέλεσμα του πενθήμερου (5) κινηματογραφικού εργαστηρίου δημιουργίας μικρού μήκους ταινίας ντοκιμαντέρ στο γυμνασίου Σουφλίου, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Νίκου Αναγνωστόπουλου.

Το εργαστήριο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος “ενCINEσθηση του Νεανικού Πλάνου” και αποτέλεσε μέρος των εκπαιδευτικών δράσεων μιας εβδομάδας «Κινηματογραφικής Παιδείας» στο Σουφλί. Το πρόγραμμα “ενCINEσθηση του Νεανικού Πλάνου” τελεί υπό την αιγίδα και τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του “Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους”. Οι μαθητές του Σουφλίου για το ντοκιμαντέρ, είχαν την στήριξη των καθηγητών τους και του διευθυντή του γυμνασίου Βαγγέλη Φακούδη. 

Συμμετείχαν οι μαθητές – μαθήτριες της Β’ και Γ΄ τάξης:

Ζηκίδη Βάια, Β΄ τάξη
Ζηκίδη Χρυσάννα, Β΄ τάξη
Ζηκίδης Δήμος, Β΄ τάξη
Ιντζές Στέλιος, Γ΄ τάξη
Καζαριάν Γαλήνη, Β΄ τάξη
Κοντογούνης Κωνσταντίνος, Β΄ τάξη
Κουτσού Πελαγία, Β΄ τάξη
Κουτσούλα Αναστασία, Β΄ τάξη
Κουτσούλα Ηλιάνα-Πασχαλιά, Γ΄ τάξη
Μανούσης Θάνος, Γ΄ τάξη
Ματζαφλάρα Παναγιώτα, Β΄ τάξη
Ματσούκα Ευαγγελία, Β΄ τάξη
Μιχαηλίδη Δήμητρα, Β΄ τάξη
Παναγιωτίδη Αλεξάνδρα-Φωτεινή, Β΄ τάξη
Πεχλεβάνη Άννα, Β΄ τάξη
Ταπεινόπουλος Αιμίλιος, Β΄ τάξη
Τζιαγκάνα Κατερίνα, Γ΄ τάξη
Τσουτσουμάνου Μαρία, Γ΄ τάξη
Φεΐμη Στέλλα, Β΄ τάξη
Χατζόπουλος Αναστάσιος, Γ΄ τάξη