Πέθανε από καρκίνο ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του Έβρου Σουφλίου, Γιώργος Ζαγκλιβέρης

Γιώργος Ζαγκλιβέρης

Έφυγε από τη ζωή ο 30χρονος ποδοσφαιριστής Γιώργος Ζαγκλιβέρης τα ξημερώματα της Δευτέρας (15/1), με καταγωγή από την Παλαιοκώμη Σερρών, που έδινε “μάχη” με τον καρκίνο, καθώς έπασχε από Λέμφωμα Burkitt (σπάνια μορφή καρκίνου).

Ο 30χρονος Γιώργος Ζαγκλιβέρης είχε αγωνιστεί στον Έβρο Σουφλίου την σεζόν 2015-16 στην Γ’ Εθνική , ενώ είχε αγωνιστεί και στην ΑΟ Καβάλας.

Ο Α.Σ. Έβρος Σουφλίου με ανάρτηση του αποχαιρέτησε τον ποδοσφαιριστή:

“Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την στεναχώρια μας!!! Καλό ταξίδι Γιώργο, τιμή μας που φόρεσες έστω και για λίγο την φανέλα μας!!”

Η οικογένεια του 30χρονου ποδοσφαιριστή είχε κάνει έκκληση για να μαζευτεί ένα ποσό που θα καλύψει τις ανάγκες για την περιπέτεια της υγείας του, το οποίο και καλύφθηκε μέσα σε μία μέρα από τον κόσμο. Δυστυχώς όμως ο Γιώργος έχασε την “μάχη” με τη ζωή.

Ο Κώστας Ζαγκλιβέρης, αδερφός του Γιώργου, αποχαιρέτησε τον αδερφό του, με ένα συγκινητικό μήνυμα:

“Καλό ταξίδι αδερφέ μου, τώρα πλέον θα μας προσέχεις από εκεί ψηλά. Θα σε θυμόμαστε για πάντα να χαμογελάς όπως συνήθιζες…”.

Τι είναι το λέμφωμα Burkitt

Το συγκεκριμένο λέμφωμα ξεκινά από εξειδικευμένα κύτταρα του ανοσοποιητικού που ονομάζονται Β κύτταρα. Χαρακτηρίζεται από μια γενετική αλλαγή που ονομάζεται μετατόπιση που περιλαμβάνει το γονίδιο MYC. Πρόκειται για μία γενετική αλλαγή που επιτρέπει στα καρκινικά κύτταρα να διαιρούνται και να δημιουργούν νέα καρκινικά κύτταρα πολύ γρήγορα.