Επιστολή αστυνομικών υπαλλήλων στον Υπ. Προστασίας του Πολίτη για να παραμείνουν στον Έβρο

αστυνομικών υπαλλήλων

Την αντίδραση της στην πρόσφατη διαταγή του Αρχηγείου με την οποία καλούνται να επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις στην Αθήνα αστυνομικοί υπάλληλοι που από το 2013 αποσπάστηκαν μέσω του προγράμματος “ΑΣΠΙΔΑ” στον Έβρο, εκφράζει με επιστολή της στο αρμόδιο Υπουργείο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης Χρήστος Τουφάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ανέφερε ότι σε πρώτη φάση η ανάκληση της απόσπασης αφορά πέντε αστυνομικούς υπαλλήλους οι οποίοι καλούνται να επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις στην Άμεση Δράση Αττικής, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ανησυχία του για το αν οι αποσπάσεις αυτές επεκταθούν και στα υπόλοιπα άτομα που βρίσκονται αποσπασμένα στην περιοχή.

Στην επιστολή τονίζεται ότι: «οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι βρίσκονται σε υπηρεσίες καταπολέμησης της λαθρομετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης από το 2013, ήρθαν αποκλειστικά γι’ αυτό το σκοπό με απόφαση της Πολιτείας και παρέμειναν εδώ ενισχύοντας τις Υπηρεσίες Συνόρων προσφέροντας τα μέγιστα στην πάταξη του φαινομένου.»

Πρόκειται συνολικά για 110 υπαλλήλους οι οποίοι προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στη συνοριογραμμή, στα Τελωνεία και στα ανακριτικά καθήκοντα της υπηρεσίας.

Όπως ανέφερε ο κ Τουφάκη: «οι υπάλληλοι αυτοί στα χρόνια που ακολούθησαν από την ώρα που αποσπάστηκαν στον Έβρο, έστησαν το σπιτικό τους και τώρα καλούνται μέσα σε 24 ώρες να παρουσιασθούν στην υπηρεσία τους στην Αθήνα. Κανένας από αυτούς δεν θέλει ν αφήσει τον Έβρο την ώρα που γίνονται προσπάθειες να εξαλειφθεί το δημογραφικό της περιοχής…».

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων μετα τις ενημερωτικές επαφές που έκανε με τους βουλευτές του νομού αναμένει τις εξελίξεις ελπίζοντας σε μια θετική έκβαση αφού δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιες διαταγές έρχονται σε συνάδελφους αλλά δεν εκτελούνται τελικά.

Η Ένωση, ζητά γι’ άλλη μια φορά μέσω της επιστολής προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, να απαλλάξουν του συναδέλφους της από οποιαδήποτε μετακίνηση και επιστροφή τους στην οργανική τους θέση.

«Η ύφεση που παρουσιάζει η εικόνα της λαθρομετανάστευσης στον Έβρο ίσως να επηρέασε σε μια τέτοια απόφαση» σχολιάζει σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριοφυλακων Έβρου Χρυσοβαλαντης Γιαλαμάς, προσθέτοντας ότι εδώ και χρόνια ζητούν να αλλάξει το καθεστώς των αστυνομικών αυτών ώστε να πάψουν να είναι αποσπασμένοι.

Ο κ Γιαλαμάς καταλήγει λέγοντας πως «εκπτώσεις για την φύλαξη των συνόρων δεν πρέπει να γίνονται και ότι όλοι μαζί ενωμένοι να προσπαθούμε να τα αντιμετωπίσουμε .»

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας