Αίτημα Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, για ακτοπλοϊκή διασύνδεση με Αλεξανδρούπολη

Αίτημα Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, για ακτοπλοϊκή διασύνδεση με Αλεξανδρούπολη
εικόνα αρχείου

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, σε συνέχεια του αιτήματος που είχε αποστείλει προς τις δυο αεροπορικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική Επικράτεια, Aegean Airlines και SKY Express για την αεροπορική διασύνδεση της Μυτιλήνης με τη Θράκη, μέσω του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης, υπέβαλε ανάλογο αίτημα και προς τις Ακτοπλοϊκές Εταιρίες Sea Jets Ferries και Levante Ferris ζητώντας τη σύνδεση των λιμανιών της Λέσβου με αυτό της Αλεξανδρούπολης.

Στο αίτημα αναφέρονται αναλυτικά οι λόγοι για τους οποίους η σύνδεση αυτή θα ενισχύσει και τις δυο περιοχές συμβάλλοντας στην ανάπτυξη τους.

H δήλωση του Περιφερειάρχη: Η Περιφερειακή Αρχή αναζητά τρόπους για να αυξήσει την προσβασιμότητα προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Βρισκόμαστε σε επαφή με αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρίες και αναμένουμε την θετική τους ανταπόκριση για την σύνδεση με την Θράκη και κατ΄ επέκταση με τα Βαλκάνια. Η αγορά των Βαλκανίων και των 50 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων, μπορεί να έρθει πιο κοντά στα νησιά μας με ότι αυτό συνεπάγεται για τον τουρισμό μας.