Συζητήθηκαν στο Τριμελές Πρωτοδικείο οι ενστάσεις για τους Δήμους Σαμοθράκης και Διδυμοτείχου κατά του εκλογικού αποτελέσματος

Συζητήθηκαν στο Τριμελές Πρωτοδικείο οι ενστάσεις για τους Δήμους Σαμοθράκης και Διδυμοτείχου κατά του εκλογικού αποτελέσματος
εικονα αρχειου

Στο επόμενο διάστημα θα εκδοθούν οι αποφάσεις του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αλεξανδρούπολης (με αρμοδιότητα Εκλογοδικείου), το οποίο εκδίκασε το πρωί τις ενστάσεις που κατέθεσαν κατά του εκλογικού αποτελέσματος, ο Νίκος Γαλατούμος για τον δήμο Σαμοθράκης και ο Χρήστος Τοκαμάνης για τον δήμο Διδυμοτείχου, καθώς και την αντένσταση του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου. 

Οι υποθέσεις εκδικάστηκαν κανονικά, μετά από δύο αναβολές, στις 4 και στις 18 Δεκεμβρίου, λόγω της αποχής, τότε, των δικηγόρων από όλες τις δίκες, ωστόσο σήμερα οι ενστάσεις εξετάστηκαν, καθώς, παρότι η αποχή του δικηγορικού κλάδου συνεχίζεται, εξαιρέθηκαν της αποχής, με απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, οι δίκες που αφορούν τις υποθέσεις Εκλογοδικείων.

 «Πρόκειται για την πλέον διχαστική πράξη που έχει  συμβεί μεταπολεμικά τουλάχιστον προς τον Δήμο Σαμοθράκης. Ουδέποτε και με μικρότερες διαφορές δεν έχει αμφισβητηθεί η εκλογική διαδικασία η οποία ήταν άμεπτη ,άψογη είχε μια σαφέστατη διαφορά, αμφισβητήθηκε για 18 μεταδημοτεύσεις τις οποίες τις έκανε η ίδια η διοίκηση του κ. Γαλατούμου και τις οποίες σήμερα τις χρησιμοποιεί ως επιχείρημα για να ανατρέψει το συλλογικό αποτέλεσμα η και να οδηγηθούμε σε μια δεύτερη εκλογή, σχολίασε σε δηλώσεις του ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Σαμοθράκης Αθανάσιος Βίτσας και κάλεσε την πλευρά του κ. Γαλατούμου να αποσύρει αυτην την «διχαστική πράξη».

Πηγή: ΕΡΤ