Τα Παιδικά Χωριά SOS συνεχίζουν τη στήριξη των πληγέντων στον Έβρο

Παιδικά Χωριά

Τα Παιδικά Χωριά SOS επιβεβαιώνουν τη συνεχή δέσμευσή τους στο έργο τους, προχωρώντας σε δράσεις αλληλεγγύης που αποκρίνονται άμεσα στις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών που έχουν ανάγκη. Αναδεικνύοντας την έμπρακτη δέσμευση και τη συνεπή παρουσία των Παιδικών Χωριών SOS στην τοπική κοινωνία.

Τα Παιδικά Χωριά SOS παρέδωσαν υλική βοήθεια που περιλάμβανε: έπιπλα, εκτυπωτές, ψυγεία, παιχνίδια, σχολική και γραφική ύλη και άλλο εξοπλισμό, καλύπτοντας σημαντικό μέρος των αναγκών.

Με αυτό τον τρόπο, τα Παιδικά Χωριά SOS εκφράζουν το βαθύ αίσθημα αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που πλήττονται από φυσικές καταστροφές, δείχνοντας πρακτική ανταπόκριση και στήριξη σε δύσκολες στιγμές.

Παράλληλα με την υλική βοήθεια, τα Παιδικά Χωριά SOS υλοποιούν επιμορφωτικά σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με θέμα: “Αναγνώριση, διαχείριση και αντιμετώπιση του ψυχικού τραύματος στα παιδιά και στους εφήβους, τραύμα που προήλθε από θεομηνία, φυσική καταστροφή”. Στόχος των σεμιναρίων είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών για την υποστήριξη και ενδυνάμωση των παιδιών και εφήβων στην αντιμετώπιση του ψυχικού τραύματος μετά από φυσικές καταστροφές.

Ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, τόνισε: “Η συνεχής παρουσία μας στην κοινωνία αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας να υποστηρίζουμε τις κοινότητες που ζούμε και εργαζόμαστε. Προσφέρουμε όχι μόνο υλική βοήθεια αλλά και παιδαγωγική υποστήριξη, επιδιώκοντας να δώσουμε στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς τα εργαλεία που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των δυσκολιών. Συνεχίζουμε το έργο μας με αφοσίωση και είμαστε ευγνώμονες που έχουμε τη στήριξη της κοινωνίας και των συνεργατών μας.”