Εικόνες ντροπής στην Ξάνθη: Καταγγελία ότι 600 αδέσποτα σκυλιά ζουν σε άθλιες συνθήκες σε χωματερή

Ξάνθη καταγγελία ότι 600 αδέσποτα σκυλιά ζουν σε άθλιες συνθήκες σε χωματερή

Εικόνες ντροπής στην Ξάνθη, τα σκυλιά πλέον «κανιβαλίζονται, τρώει το ένα το άλλο, είναι μια κατάσταση την οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε», αναφέρει στην καταγγελία η πρόεδρος φιλοζωικής οργάνωσης «αδεσποτούλια Ξάνθης».

Εκατοντάδες σκυλιά (περίπου 600), πολλά από αυτά άρρωστα, ανάμεσά τους πολλά κουτάβια, μένουν σε μία χωματερή, πίσω από το παλαιό κυνοκομείο Ξάνθης, περίπου ένα τέταρτο έξω από την πόλη και εντός των ορίων του Δήμου Τοπείρου.

Η αναλγησία των τοπικών αυτοδιοικήσεων, που είναι υπεύθυνες για τη διαχείριση των αδέσποτων βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας αλλά και η αδιαφορία πολιτών που εγκαταλείπουν τα κατοικίδιά τους στο σημείο, είχαν ως αποτέλεσμα ο αριθμός τους να γιγαντωθεί και το πρόβλημα να αποκτήσει τεράστιες διαστάσεις. Μάλιστα και σύμφωνα με καταγγελίες φιλόζωων από την Ξάνθη, είναι τέτοια η εξαθλίωση των ζώων από την πείνα, που έφτασαν στο σημείο ακόμα και να τρώει το ένα το άλλο.

Για την πρόεδρο της φιλοζωικής οργάνωσης, το πρόβλημα με τον τεράστιο αριθμό αδέσποτων στο σημείο είναι χρόνιο και γιγαντώθηκε από τη στιγμή που και ο ίδιος ο Δήμος Ξάνθης – ενδεχομένως και άλλοι γειτονικοί δήμοι αφήνουν ζώα στο σημείο. Όπως υπογραμμίζει στην καταγγελία, έχουν εντοπιστεί αρκετά ζώα με τσιπάκι του Δήμου Ξάνθης.

Οι ευθύνες έχουν γίνει «μπαλάκι» μεταξύ των δήμων και παρά την εδώ και εφτά μήνες παρέμβαση της Ειδικής Γραμματείας Ζώων Συντροφιάς η επίσημη Πολιτεία δεν έχει προχωρήσει προς την επίλυση του προβλήματος.

Αδέσποτα Ξάνθης (gallery)