Χρυσό μετάλλιο για την Άννα Κορακάκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Άννα Κορακάκη χρυσό μετάλλιο

Η Ελληνίδα ολυμπιονίκης της σκοποβολής Άννα Κορακάκη, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι 10μ. στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2024 στο Κάιρο.

Η Άννα Κορακάκη με 241.1 βαθμούς άφησε δεύτερη την Ντέβι Αρουνάντα, η οποία συγκέντρωσε 239.9 βαθμούς και τρίτη κατετάγη η Ιρίνα Γιουνουσμένοτα με 219.2.

Λίγα λόγια για την κ. Άννα Κορακάκη. Γεννήθηκε στη Δράμα, τον Απρίλιο του 1996, είναι Χρυσή Ολυμπιονίκης και Παγκόσμια πρωταθλήτρια στην σκοποβολή. Είναι μέλος της εθνικής ομάδας από το 2010 και εκπροσώπησε την Ελλάδα σε αρκετές διεθνείς διοργανώσεις κατακτώντας παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές διακρίσεις. Τα πρώτα της βήματα στο χώρο της σκοποβολής έγιναν στα 12 της χρόνια.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο η Άννα Κορακάκη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Χρυσό στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μονάχου. Χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Τσανγκουόν της Νότιας Κορέας. Χρυσό στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Φορτ Μπένινγκ (2018). Χρυσό στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Γκουανταλαχάρα του Μεξικού (2018). Χρυσό στο Γκραν Πρι του Πίλζεν (2017). Χρυσό στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Μπολόνια (2016). Χρυσό στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων στο Suhl της Γερμανίας (2016). Χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αεροβόλων Όπλων της Μόσχας.