Οι μαθήτριες του ΓΕΛ Σαμοθράκης συμμετέχουν στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό «ImagineEU»

ΓΕΛ Σαμοθράκης

Οι μαθήτριες του ΓΕΛ Σαμοθράκης, συμμετέχουν στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό “ImagineEU”, που έχει ως στόχο την βελτίωση της ζωής των εφήβων στην χώρα ή στην κοινότητα που διαμένουν, μέσω της παρουσίασης των ιδεών τους έτσι ώστε οι κοινωνικές και εκπαιδευτικές ανισότητες που βιώνουν να αμβλυνθούν.

Ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός “ImagineEU” κάλεσε τους εφήβους να σκεφθούν ιδέες που θα μπορούσαν μια μέρα να αποτελέσουν το θέμα μιας Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών. Οι μαθήτριες δημιούργησαν βίντεο σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο, σύμφωνα με τις απόψεις τους, θα μπορούσε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η ποιότητα ζωής στην Ευρώπη.

Η διευθύντρια του Γενικού Ενιαίου Λυκείου Σαμοθράκης Καλλιόπη Ταμπάκη, τονίζει την ανάγκη συμμετοχής στην διαδικασία της ψηφοφορίας έως και την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 προκειμένου το Γενικό Ενιαίο Λύκειο Σαμοθράκης να βρεθεί στην 10άδα της ψηφοφορίας, ημερομηνία κατά την οποία η διαδικασία της ψηφοφορίας στον διαγωνισμό “ImagineEU” ολοκληρώνεται.

Όπως εξηγεί η διευθύντρια του σχολείου: «το νησί της Σαμοθράκης έχει ερημώσει, ο Χειμώνας και η Άνοιξη είναι δύο εξαιρετικά δύσκολες εποχές για τους κατοίκους του νησιού, υπάρχει μία επισκεψιμότητα τουριστών για ένα μήνα το Καλοκαίρι, ωστόσο η ποιότητα διαβίωσης στο νησί έχει υποβαθμιστεί και τονίζει ότι: «παρόλο που πολλά παιδιά θέλουν να γυρίσουν και να επενδύσουν στην Σαμοθράκη και στις ακριτικές περιοχές του Έβρου, δυστυχώς δεν το κάνουν και θα πρέπει επιτέλους να δώσουμε σε αυτά τα παιδιά την ευκαιρία και την δυνατότητα να παραμείνουν στον τόπο τους αν φυσικά το επιθυμούν». 

Ψηφίσετε το βίντεο εδώ