Γάλλος γενικός πρόξενος: “Χαρτογραφούμε τις ευκαιρίες στην Αλεξανδρούπολη”

Γάλλος γενικός πρόξενος: "Χαρτογραφούμε τις ευκαιρίες στην Αλεξανδρούπολη"

Μεγάλα περιθώρια ενίσχυσης της γαλλικής επενδυτικής παρουσίας στην Ελλάδα “βλέπει” ο γενικός πρόξενος της Γαλλίας Ζαν-Λικ Λαβό, ο οποίος εκτιμά πως τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει ανάπτυξη των λιμενικών, σιδηροδρομικών και οδικών υποδομών στην περιοχή, με σειρά έργων στα οποία θα μπορούσαν να συμμετάσχουν και γαλλικές εταιρείες, ενώ παραδέχεται πως υπάρχει ενδιαφέρον και για τις εξελίξεις στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά των γαλλικών εταιρειών σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, ο γενικός πρόξενος της Γαλλίας απαντά πως φυσικά και υπάρχει.

“Πήγαμε στην Αλεξανδρούπολη με την πρέσβη και το Ελληνογαλλικό Εμπορικό Επιμελητήριο καθώς και εκπροσώπους γαλλικών εταιρειών, τον περασμένο Δεκέμβριο, προκειμένου να δούμε τι μπορεί να γίνει. Χαρτογραφούμε τις ευκαιρίες” αναφέρει χαρακτηριστικά ο γενικός πρόξενος της Γαλλίας.

Ένας άλλος τομέας με δυναμική ανάπτυξης είναι ο τουρισμός. Πολλοί είναι οι Γάλλοι τουρίστες που επιλέγουν την Ελλάδα για διακοπές, οι περισσότεροι ωστόσο προτιμούν τα νησιά/ Αυτό θα μπορούσε όμως ν’ αλλάξει, όπως λέει ο γενικός πρόξενος της Γαλλίας. καθώς η περιοχή προσφέρει πολλές ευκαιρίες εναλλακτικού τουρισμού, στον οποίο έχουν στραφεί πολλοί Γάλλοι.

“Υπάρχουν πολλοί Γάλλοι που ταξιδεύουν στην Ελλάδα. Ο αριθμός τους, μάλιστα, αυξήθηκε την περασμένη χρονιά. Ένα ποσοστό αυτών σιγά σιγά δεν ενδιαφέρεται για τον μαζικό τουρισμό”, τονίζει.