Αλεξανδρούπολη: Χωρίς πόσιμο νερό παραμένει ο Άβαντας εδώ και ένα μήνα

Αλεξανδρούπολη χωρίς πόσιμο νερό ο Άβαντας

Συνεχίζεται το πρόβλημα με την υδροδότηση του οικισμού του Άβαντα στην Αλεξανδρούπολη που περίπου εδώ και ένα μήνα δεν υπάρχει πόσιμο νερό.

Η ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης, ενημέρωσε τους πολίτες ότι, μετά την τελευταία βροχόπτωση στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Άβαντα ελήφθησαν δείγματα από την δεξαμενή που υδροδοτεί το χωριό και διαπιστώθηκε μετά από ανάλυση του δείγματος ότι οι παράμετροι θολότητα-χρώμα και γεύση δεν είναι αποδεκτές. Αν και οι υπόλοιπες ενδεικτικές παράμετροι της νομοθεσίας δεν υπερβαίνουν τις παραμετρικές τιμές, συνιστάται η μη πόση νερού του δικτύου για προληπτικούς λόγους. Η ΔΕΥΑ έχει στείλει δείγματα στο Εργαστήριο Υγιεινής και Περιβάλλοντος της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ για περαιτέρω αναλύσεις.

Ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Άβαντα, Σίμος Χατζηπαύλου, επισημαίνει ότι αυτές τις ημέρες το νερό έχει καθαρίσει στην όψη αλλά αυτό συμβαίνει ίσως λόγω του ότι δεν έχει βρέξει τις τελευταίες ημέρες. Αυτή τη στιγμή οι κάτοικοι εξυπηρετούνται με εμφιαλωμένα νερά αλλά για οριστική λύση του προβλήματος έχει προταθεί η δημιουργία αντλιοστασίου με φίλτρα, κατέληξε ο κ. Χατζηπαύλου.

Ρεπορτάζ Δ. Σταματάκης – ΕΡΤ