Σε τροχιά υλοποίησης το Αστυνομικό Μέγαρο Αλεξανδρούπολης

Σε τροχιά υλοποίησης το Αστυνομικό Μέγαρο Αλεξανδρούπολης
εικόνα αρχείου

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται η κατασκευή πέντε Αστυνομικών Μεγάρων σε Αλεξανδρούπολη, Πάτρα, Καρδίτσα, Βέροι και Λευκάδα, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΤ.ΥΠ. (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε) αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος για το έργο «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση και Τεχνική Διαχείριση κτιρίων Στέγασης Υπηρεσιών πέντε (5) Αστυνομικών Διευθύνσεων  στην Επικράτεια μέσω ΣΔΙΤ», προϋπολογισμού 56,8 εκατ. ευρώ η Ενωση οικονομικών φορέων ΕΚΤΕΡ Α.Ε. ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε. – ΤΕΝΑ Α.Τ.Ε.Β.Ε. Επόμενο βήμα είναι η συμβασιοποίηση του έργου και η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών εντός του 2024.

Συγκεκριμένα, η Αστυνομική Διεύθυνση Έβρου (Αλεξανδρούπολη) θα έχει εμβαδόν 4.735 τ.μ., εκεί κατασκευάζονται χώροι γραφείων και επιπλέον χώροι με ιδιαίτερες απαιτήσεις όσον αφορά την ασφάλεια και τη λειτουργία τους, όπως χώροι αποθηκών πειστηρίων, αποθήκες όπλων, χώροι προσωρινής κράτησης, κρατητηρίων και σκοπευτήριο. Προβλέψεις υπάρχουν, επίσης, για χώρους κυλικείου, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων και εκπαίδευσης.