Πρωταθλήτρια Κόσμου η Ευαγγελία Πλατανιώτη – Έγραψε ιστορία η 29χρονη Ελληνίδα αθλήτρια!

Πρωταθλήτρια Κόσμου η Ευαγγελία Πλατανιώτη

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη έγραψε ιστορία, με την 29χρονη να αναδεικνύεται Πρωταθλήτρια Κόσμου στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο στην καλλιτεχνική κολύμβηση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στην Ντόχα.

Στις δηλώσεις που έκανε η αθλήτρια, εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκινημένη, λέγοντας ότι: «Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν το συναίσθημα».

Η Ελληνίδα αθλήτρια μπήκε στον τελικό με την καλύτερη επίδοση του προκριματικού (270,1901) και στον τελικό το εκτέλεσε ακόμα καλύτερα, βαθμολογήθηκε με 272,9633, στο καλλιτεχνικό κομμάτι έλαβε 101.6500 βαθμούς και στην εκτέλεση 171.3133. Η Ελληνίδα αθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη είναι η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε ατομικό αγώνισμα της καλλιτεχνικής κολύμβησης.

Αναλυτικά όσα είπε η Ευαγγελία Πλατανιώτη, μετά τη σπουδαία επιτυχία της:

Για το τι νιώθει για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε: «Η αλήθεια είναι ότι οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν το συναίσθημα. Είναι κάτι μαγικό, μοναδικό και είμαι συγκινημένη».

Για το ότι είναι το πρώτο χρυσό της σε παγκόσμιο: «Για να είμαι ειλικρινής πέρυσι ήταν η τελευταία φορά που ήθελα να συμμετάσχω στο σόλο. Πείσμωσα και γι’ αυτό ήθελα να συμμετάσχω στο σόλο. Θέλω να ευχαριστήσω τις προπονήτριές μου. Ήταν η δύναμή μου».