Προκλητικός εμπαιγμός των πυρόπληκτων αγροτών του Έβρου από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης – Ακύρωσε την συνάντηση που είχε μαζί τους

Προκλητικός εμπαιγμός των πυρόπληκτων αγροτών του Έβρου από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης - Ακύρωσε την συνάντηση που είχε μαζί τους
εικόνα αρχείου

Με αστείες και προκλητικές δικαιολογίες η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης εμπαίζει τους πυρόπληκτους αγρότες και κτηνοτρόφους του Έβρου. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, το απόγευμα της Κυριακής, έστησε για ώρες τους αγρότες που τον περίμεναν με τα τρακτέρ τους, με τον Υφυπουργό Σταύρο Κελέτση, να παρεμβαίνει και να προκαλεί τον θυμό των πυρόπληκτων αγροτών.

Ένταση μεταξύ αγροτών και αστυνομικών δυνάμεων δημιουργήθηκε χτες (11/2/2024) στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, εν μέσω της παρουσίας του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη.

«Ο υπουργός, ενώ επρόκειτο να συναντήσει αντιπροσωπεία αγροτών, τελικά αρνήθηκε», αναφέρουν οι αγρότες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αυγενάκης αρνήθηκε συνάντηση που είχε μαζί τους, με αποτέλεσμα κάποιοι εξ αυτών να επιχειρήσουν να μπουν στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης, σε μια προσπάθεια να τον συναντήσουν.

Πιο συγκεκριμένα, όταν οι αγρότες έμαθαν ότι ο υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης και ο υφυπουργός Σταύρος Κελέτσης, ακυρώνουν την προγραμματισμένη συνάντηση που είχαν στις 18:00 το απόγευμα με εκπροσώπους αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων, τότε μπήκαν στα τρακτέρ που είχαν παρατεταμένα έξω από το ξενοδοχείο όπου θα γινόταν η συνάντηση, και έφτασαν μέχρι το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Εκεί συνάντησαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι δεν τούς επέτρεψαν την είσοδο, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.

Διαψεύδει “προγραμματισμένη συνάντηση” ο Κελέτσης

Μετά την ένταση στο αεροδρόμιο, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Έβρου, Σταύρος Κελέτσης, διέψευσε ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε προγραμματισμένη συνάντηση με αγρότες, υποστηρίζοντας ότι «ο υπουργός δεν είχε ραντεβού με εκπροσώπους κανενός μπλόκου από την περιοχή του Έβρου, ούτε αρνήθηκε να δει κανέναν».

Προκειμένου, δε, να ρίξει τους τόνους ενόψει της συνάντησης της Τρίτης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η πόρτα του υπουργείου τόσο του υπουργού, όσιο και των υφυπουργών και Γενικών Γραμματέων, είναι πάντοτε ανοικτή και οι αγρότες είναι πάντα ευπρόσδεκτοι».