Στάση εργασίας υγειονομικών στα νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου για τη μη ανανέωση συμβάσεων

Στάση εργασίας υγειονομικών στα νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου
ΕΡΤ

Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν οι υγειονομικοί στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Η στάση εργασίας έγινε σε ένδειξη συμπαράστασης στους συμβασιούχους συναδέλφους τους που μέσω του προγράμματος ΟΑΕΔ προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα δυο νοσοκομεία του Έβρου, των οποίων οι συμβάσεις έληξαν ή πρόκειται να λήξουν τις επόμενες μέρες, ενώ ακόμη δεν έχει εκδοθεί το ΦΕΚ ανανέωσης τους.

Το υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων, Διδυμοτείχου, Αλεξανδρούπολης, ζητά την ανανέωση συμβάσεων των εργαζόμενων, με το πανό της διαμαρτυρίας να αναφέρει “Φτάνει πια η υποβάθμιση της Υγείας”.

Πιο συγκεριμένα, 12 εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και 28 στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, έχουν “πρόβλημα” με μη ανανέωση συμβάσεων. Μάλιστα, οι συμβάσεις των 15 στην Αλεξανδρούπολη λήγει σήμερα, ενώ στο Διδυμότειχο οι τελευταίοι από τους 12 υγειονομικούς συμβασιούχους παύουν να εργάζονται στο Νοσοκομείο.. την ερχόμενη Δευτέρα.

«Κάποιοι από αυτούς είναι ήδη στην ανεργία χωρίς, λόγω της σύμβασης, να έχουν το δικαίωμα να πάρουν ρεπό ώστε να είναι καλυμμένοι” αναφέρει η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΡΤ, προσθέτοντας ότι στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων.

Επιπροσθέτως με τη λήξη, σήμερα, της σύμβασης σε δυο εργαζόμενους στο ΚΕΦΙΑΠ Ορεστιάδας, βγαίνουν εκτός όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού των ατόμων ΑμεΑ που εξυπηρετούνται σε αυτό.

“Αντιμετωπίζουμε μια τραγική υποστελέχωση τονίζει η διοικητική διευθύντρια του Νοσοκομείου Σοφία Παπαδήμα επισημαίνοντας την αναγκαιότητα των 12 αυτών υπαλλήλων αφού με μια μόλις εβδομάδα απουσίας τους η κατάσταση στο ακριτικό αυτό νοσοκομείο επιδεινώθηκε”. “Ζητάμε την επιστροφή τους με το ίδιο καθεστώς αρχικά και κάθε βελτίωση που ζητούν στη συνέχεια”. Οι συμβασιούχοι εκτός των άλλων διεκδικούν την κατοχύρωση του δικαιώματος ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες αλλά και των επιδομάτων που θα έπρεπε να παίρνουν από τα δεδουλευμένα τους, θέματα που τα διεκδικούν δικαστικά .

Αίτημα τους είναι να γίνει αναγνώριση της προσφοράς τους τα τελευταία 7 χρόνια σε νοσοκομείο που δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει ούτε μισό εργαζόμενο.