Αγρότες: Απογοήτευση από τη συνάντηση με Μητσοτάκη – Κλιμάκωση “δείχνουν” τα μπλόκα

αγρότες απογοήτευση από τη συνάντηση με Μητσοτάκη
εικονα agronewsbomb

Τη διάθεση να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις των αγροτών καταγράφουν οι πρώτες συνελεύσεις των μπλόκων. Στις συνελεύσεις των μπλόκων θα κριθεί το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα.

Όπως έγινε σαφές, ήδη από τις πρώτες δηλώσεις των εκπροσώπων των αγροτών, μετά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό, το μεσημέρι της Τρίτης (13/2), όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, καθώς δεν έχει αποκλειστεί και η διοργάνωση συλλαλητηρίου τις επόμενες ημέρες.

Ήδη πάντως η πρώτη εικόνα από τα μπλόκα δείχνει πως οι αγρότες δεν έμειναν αρκετά ικανοποιημένοι από τη συνάντηση στο Μαξίμου.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε κατά τη συνομιλία του με εκπροσώπου της Πανελλήνιας Επιτροπής μπλόκων:

  • Φθηνότερο ρεύμα για όλους τους αγρότες για 2+8 χρόνια.
  • Προκαταβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης 40 εκ. ευρώ στα τέλη Μαρτίου.

“Μπορούμε να συναντηθούμε σε έναν κοινό τόπο, ο οποίος θα λαμβάνει υπόψιν τους δικούς σας δικαιολογημένους προβληματισμούς αλλά θα συνυπολογίζει και το γεγονός ότι αφενός τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας είναι δεδομένα και περιορισμένα και ότι βέβαια, αν δείτε και εσείς τα πράγματα από τη δική μας πλευρά θα αντιληφθείτε κάτι το οποίο πιστεύω ότι το γνωρίζετε γιατί είστε μέσα στην κοινωνία, ότι πολλοί κλάδοι, πολλές κοινωνικές ομάδες πάντα από την κυβέρνηση έχουν αιτήματα και προσδοκίες” δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.