Η Ελένη Ράντου πάντα ανθρώπινη: “Πήγα σε ψυχίατρο για βοήθεια – Αφήστε τον εαυτό σας να πονέσει, θα πονέσετε ό,τι κι αν κάνετε”

Η Ελένη Ράντου πάντα ανθρώπινη: "Πήγα σε ψυχίατρο για βοήθεια - Αφήστε τον εαυτό σας να πονέσει, θα πονέσετε, ό,τι κι αν κάνετε".

“Αφήστε τον εαυτό σας να πονέσει, θα πονέσετε, ό,τι κι αν κάνετε”.

Η Ελληνίδα ηθοποιός Ελένη Ράντου, αναφέρθηκε στην ασθένεια της μητέρας της, η οποία πάσχει από άνοια, και στον λόγο που την οδήγησε να ζητήσει βοήθεια από ψυχίατρο.

«Το να οφείλεται η κατάθλιψη μας σε μια απώλεια, δεν είναι κατάθλιψη, είναι πόνος. Μην το μπερδεύουμε, επειδή τώρα χάνω σιγά σιγά και την μαμά μου, πήγα σε έναν ψυχίατρο για βοήθεια, γιατί ένιωθα να τρελαίνομαι, ο οποίος ψυχίατρος με λύτρωσε γιατί μου είπε δεν έχετε κατάθλιψη, δεν θέλετε φάρμακα. Πονάτε, απλώς φοβάστε πόσο πολύ πονάτε. Αφήστε τον εαυτό σας να πονέσει, θα πονέσετε, ό,τι κι αν κάνετε.

Επειδή η μαμά μου είναι με άνοια και δεν μπορεί να παίρνει εκείνη τις αποφάσεις και αισθανόμουν, ότι έχω μια ευθύνη για τις αποφάσεις μου, για τον τρόπο που θα διαχειριστούμε την ασθένεια της. Από ιατρικά μέχρι πρακτικά. Ένιωσα κάπου, ότι θόλωσε η κρίση μου, μήπως δεν κάνω σωστά, μήπως τη στείλω μια ώρα αρχύτερα αν δεν πάρω την σωστή απόφαση, την κρατάω σπίτι; την μετέφερα σε μονάδα φροντίδας; Επειδή, την είχα μεν έξι χρόνια στο σπίτι, αλλά πια η κατάσταση σοβάρεψε τόσο. Εκεί ένιωσα ότι χάνω τη διαύγεια του νου μου, γιατί ένιωθα, ότι δεν κάνω αυτό, που πρέπει», είπε η Ελένη Ράντου.