Χωρίς τηλέφωνο βρέθηκαν πολλές περιοχές του Έβρου – Για απαράδεκτη κατάσταση κάνουν λόγο οι πολίτες

Χωρίς τηλέφωνο περιοχές του Έβρου

Για απαράδεκτη κατάσταση κάνουν λόγο οι πολίτες του Έβρου. Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ έμειναν χτες (Κυριακή) για περισσότερες από 7-8 ώρες, πολλές περιοχές του Έβρου.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν λόγω του ότι κόπηκαν δυο καλώδια του δικτύου κορμού, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται οι υπηρεσίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετώπισαν οι κάτοικοι του Έβρου, το πρόβλημα της Cosmote δημιούργησε προβλήματα στην επικοινωνία των πολιτών, με τον αριθμό της Αστυνομίας «100» και της Πυροσβεστικής «199» να μην υπάρχει αλλά και να μην μπορεί να καλεστεί σε περίπτωση ανάγκης.

Το παράλογο: συγκεκριμένα, όπως γνωστοποίησε σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία, λόγω βλάβης στο δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας των τηλεφωνικών κέντρων άμεσης επέμβασης «100» και των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι πολίτες έπρεπε να καλούν στον Ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης «112» για άμεση επικοινωνία με τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την παροχή οποιασδήποτε συνδρομής. Το ερώτημα εδώ είναι, ότι οι πολίτες για να ενημερωθούν για αυτή την αλλαγή ( αριθμού) , έπρεπε να ενημερωθούν διαδικτυακά, όπως από τα τοπικά ΜΜΕ (παράδειγμα evrostanea.gr) για να γνωρίζουν την αλλαγή αλλά και το σοβαρό θέμα που υπάρχει. Το ερώτημα είναι πως οι πολίτες που δεν είχαν Ίντερνετ θα μπορούσαν να ενημερωθούν; Σε περίπτωση που κάποιος ηλικιωμένος, είχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα και ήθελε να καλέσει την αστυνομία ή την πυροσβεστική, τι θα έκανε;