Την πρόθεσή να δρομολογήσει πλοίο στη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σάμος, με ενδιάμεσους σταθμούς Λήμνο – Μυτιλήνη – Χίο – Ικαρία, εξέφρασε ακτοπλοϊκή εταιρία

πρόθεσή να δρομολογήσει πλοίο στη γραμμή Αλεξανδρούπολη Σάμος

Την πρόθεσή να δρομολογήσει πλοίο στη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σάμος, με ενδιάμεσους σταθμούς Λήμνο – Μυτιλήνη – Χίο – Ικαρία, εξέφρασε η ακτοπλοϊκή εταιρία Dodekanisos Seaways, ανταποκρινόμενη στο αίτημα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, εφόσον φυσικά επιδοτηθεί η γραμμή από το Υπουργείο Ναυτιλίας, όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος της ακτοπλοϊκής, εταιρίας Χρήστος Σπανός.

Ο κ. Σπανός χθες επισκέφθηκε τη Μυτιλήνη, επικεφαλής στελεχών της εταιρείας του, και συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη για το θέμα αυτό.

Ο κ. Μουτζούρης έχει καλέσει ακτοπλοϊκές και αεροπορικές εταιρίες να δρομολογήσουν πλοία και αεροπλάνα στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και να τα συνδέσουν με την ηπειρωτική χώρα. 

Όπως σημείωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο κ. Σπανός εφόσον μετά από τη συνεργασία της Περιφέρειας με το Υπουργείο Ναυτιλίας, προκηρυχθεί επιδοτούμενη γραμμή σύνδεσης της Αλεξανδρούπολης με τα λιμάνια Σαμοθράκης – Λήμνου – Μυτιλήνης – Χίου και Σάμου, η DodekanisosSeaways θα διαθέσει ταχύπλοο πλοίο 350 θέσεων που θα καλύπτει τη γραμμή σε 8,5 ώρες, για το καλοκαίρι του 2025» .

Ήδη υπάρχει η σύνδεση της Σάμου και της Ικαρίας με λιμάνια της Δωδεκανήσου και της Ρόδου όποτε μία τέτοια γραμμή θα συνδέσει τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου με την Αλεξανδρούπολη και τη Ρόδο.

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης μετά τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία της  Dodekanisos Seaways σημείωσε  « η Περιφερειακή Αρχή έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό την προσπάθεια διασύνδεσης  των νησιών του Βορείου Αιγαίου με την Θράκη και η Dodekanisos Seaways είναι η πρώτη εταιρία που ανταποκρίθηκε. Τα στελέχη της μας παρουσίασαν τον σχεδιασμό τους για να συνδεθεί η Χίος και η Λέσβος με την Αλεξανδρούπολη, καθώς η Σάμος ήδη βρίσκεται στα δρομολόγια τους και επικοινώνησα προσωπικά με τον Υφυπουργό κ. Παππά για να δούμε αν προλαβαίνουμε αυτό να συμβεί από φέτος. Σε κάθε περίπτωση είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να συνδεθεί το Βόρειο Αιγαίο με τα Βαλκάνια με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τον τουρισμό μας, όταν μιλάμε για μια αγορά 50 εκατομμυρίων κατοίκων».

Πηγή: ΕΡΤ