Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα στα Τέμπη από τους φίλους Γαλλικού Σταθμού Αλεξανδρούπολης

Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα στα Τέμπη από τους φίλους Γαλλικού Σταθμού Αλεξανδρούπολης

Οι φίλοι του Γαλλικού Σταθμού Αλεξανδρούπολης, οργανώνουν εκδήλωση μνήμης για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Αύριο Τετάρτη, είναι μέρα μνήμης, ένας χρόνο μετά το δυστύχημα των Τεμπών, έτσι αύριο Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 στις 14:30 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, σημείο συνάντησης είναι το πεζοδρόμιο στη συμβολή των οδών Νικολάου Κουκουράβα και Σοφοκλέους στην Αλεξανδρούπολη, μπροστά στο Φυτώριο, δίπλα από το Γκαρ Μιλιτέρ.

“Στέλνουμε το μήνυμα της σύμπνοιας με τους γονείς και της συμπαράταξης στον μεγαλειώδη αγώνα για την άρση της ασυλίας των εμπλεκομένων πολιτικών με την απόδοση δικαιοσύνης σε κάθε υπεύθυνο της τραγωδίας..!”.

Η ανακοίνωση των διοργανωτών:

“Οι Φίλοι του Γαλλικού Σταθμού Αλεξανδρούπολης, έχοντας μπροστά μας την αποφράδα επέτειο της 28ης Φεβρουαρίου, αποφασίσαμε να διαμαρτυρηθούμε για την εγκληματική εγκατάλειψη του Σιδηροδρόμου στον Έβρο και τη Θράκη την ημέρα αυτή, προσδίδοντας ταυτόχρονα και ένα συμβολικό χαρακτήρα.

Ακούμε άφωνοι τις τελευταίες ημέρες τα αποκαλυπτικά στοιχεία που προέκυψαν από τα πορίσματα των εμπειρογνωμόνων, που όρισαν οι συγγενείς θυμάτων Τεμπών 2023 που έρχονται να επιβεβαιώσουν τους φόβους που όλοι είχαμε παρακολουθώντας τη διάλυση του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα αλλά που ποτέ δεν φανταζόμασταν το μέγεθός της.

Το δυστύχημα των Τεμπών δεν ήταν ένα τυχαίο και ατυχές περιστατικό, που έγινε από την τροχιοδρόμηση που εσφαλμένα έκανε ένας υπάλληλος.

Την ανεπάρκεια του Σταθμάρχη όπλισαν τα μνημόνια που μερικά χρόνια νωρίτερα, κατέστρεψαν τους ελληνικούς σιδηροδρόμους με μείωση χρηματοδότησης, όταν υποχρέωσαν σε μαζικές μετατάξεις ή απαίτησαν την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ.

Επιπλέον, η εγκληματική διαχείριση της κυβέρνησης ήρθε να προστεθεί στις διαχρονικές στρατηγικές κυβερνήσεων και όλες μαζί οδήγησαν στην πλήρη αποσύνθεση του ελληνικού σιδηροδρόμου.

Ήταν επίσης και η υποκρισία της ΕΕ, στην οποία σήμερα καταφεύγουν οι συγγενείς, ζητώντας απονομή δικαιοσύνης, ενώ κατά το παρελθόν όλες οι ενέργειες των κυβερνήσεων γινόταν με την πλήρη έγκριση αν όχι υπόδειξή της!

Πίσω από το έγκλημα βρίσκονται το τεράστιο όφελος των εταιρειών διαχείρισης του εθνικού οδικού δικτύου, των αυτοκινητοβιομηχανιών, των εταιρειών καυσίμων και των εταιριών μεταφορών που με την καταστροφή του σιδηροδρομικού δικτύου, αποκομίζουν κέρδη δισεκατομμυρίων.

Την ίδια ώρα η κτηριακή περιουσία του πρώην ΟΣΕ σε όλη την Ελλάδα, μέσα στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το ιστορικό συγκρότημα του Γαλλικού Σταθμού Αλεξανδρούπολης μετατρέπεται σε ένα κουφάρι, ενώ το τροχαίο υλικό, εφόσον δεν λεηλατηθεί ή καεί, μετατρέπεται σε σκραπ.

Παράλληλα, σχεδόν όλα τα δρομολόγια των τραίνων στη Βόρεια Ελλάδα γίνονται με λεωφορεία!!!

Στέλνουμε το μήνυμα της σύμπνοιας με τους γονείς και της συμπαράταξης στον μεγαλειώδη αγώνα για την άρση της ασυλίας των εμπλεκομένων πολιτικών με την απόδοση δικαιοσύνης σε κάθε υπεύθυνο της τραγωδίας..!”

Από τη διαχειριστική ομάδα

Κ. Κάλτσου

Γ. Κολιόπουλος

Κ. Πετρίδης

Ορ. Χατζόπουλος