Γ. Παπανδρέου: “ΟΧΙ στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, θα δημιουργηθούν τεράστιες ανισότητες και αδικίες – Λάθος της κυβέρνησης να υποκύψει στα λόμπι”

Παπανδρέου μη κρατικά πανεπιστήμια

Με τη ρύθμιση που προωθείται από το υπουργείο Παιδείας για τα μη κρατικά πανεπιστήμια θα δημιουργηθούν τεράστιες ανισότητες και αδικίες, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι: αυτοί οι λόγοι είναι αρκετοί για να καταψηφίσεις το νομοσχέδιο.

Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «είναι μεγάλο λάθος, που σπεύδει η κυβέρνηση να υποκύψει στις πιέσεις των λόμπι».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είπε ότι υπάρχει ανάγκη αλλαγής του άρθρου 16 του Συντάγματος, ώστε –όπως συμπλήρωσε- να πάψει το κράτος να αποποιείται της ευθύνης του για ρύθμιση ενός τομέα που ελέγχεται από ιδρύματα εκτός Ελλάδας. Υπογράμμισε, δε, πως «όταν δεν έχεις κανόνες έχεις αυθαιρεσία».

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση προωθεί τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, «πρώτον για λόγους εντυπωσιασμού, χωρίς να γνωρίζουμε τι ποιότητας πανεπιστήμια θα έρθουν», και, δεύτερον, διότι «είναι μεγάλες οι πιέσεις των λόμπι».