Αλεξανδρούπολη: Σε εξέλιξη οι εργασίες ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού του Δημοτικού Θεάτρου

Αλεξανδρούπολη σε εξέλιξη οι εργασίες ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού του Δημοτικού Θεάτρου

Με την ολοκλήρωσή των εργασιών στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, απώτερος στόχος θα είναι η διαμόρφωση ενός καινοτόμου, δημιουργικού και σύγχρονου θεάτρου, όπου το κοινό θα απολαμβάνει με άνεση τις κάθε είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα συνδράμουν τόσο στην ποιότητα ζωής των κατοίκων όσο και στην τουριστική ελκυστικότητα και επισκεψιμότητα.

Οι εργασίες σύμφωνα με την μελέτη του έργου, προβλέπουν τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου θεάτρου με ακουστική και σκηνική, ειδική μελέτη φωτισμού σκηνής με χρήση σύγχρονων υλικών και αισθητικών προσεγγίσεων στις υποδομές της σκηνής που στόχο θα έχουν την υποστήριξη δράσεων θεατρικών και κινηματογραφικών_παραστάσεων και συνεδριάσεων «υψηλών προδιαγραφών».

Παράλληλα ανακαινίζονται οι χώροι του φουαγιέ και του ημιώροφου για την εξυπηρέτηση του κοινού, με κατάλληλες υποδομές που θα μπορούν να υποστηρίξουν περιοδικές_εκθέσεις.

Όλοι οι χώροι θα είναι προσβάσιμοι στα άτομα με αναπηρίες.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 12 μηνών από τον ανάδοχο του έργου «ΝΑΚΑΤ Τεχνική Κατασκευαστική Α.Ε.» και εντάσσεται σε ένα σύνολο έργων στο δήμο Αλεξανδρούπολης με τίτλο:

«Ολοκληρωμένη παρέμβαση για την αναβάθμιση των “διεπαφών” του παραδοσιακού αστικού ιστού με τις γειτνιάζουσες αναπτυξιακές δυνατότητες, τους πόλους έλξης και τις παραγωγικές λειτουργίες της πόλης περιφερειακά και πέριξ του Λιμένος Αλεξανδρούπολης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλος ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός του δημοτικού θεάτρου, αφαιρέθηκε και μεταφέρθηκε με ασφάλεια σε χώρους του δήμου, με σκοπό να συντηρηθεί και θα αποδοθεί σε συλλόγους και φορείς του τόπου μας.