Απόκριες στον Δήμο Αλεξανδρούπολης / Δείτε το πρόγραμμα

Απόκριες στον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Φέτος γιορτάζουμε τις απόκριες στον Δήμο Αλεξανδρούπολης με μεγαλειώδη καρναβαλική παρέλαση στις Φέρες, μαθητική παρέλαση στην Αλεξανδρούπολη, αποκριάτικες εκδηλώσεις στις γειτονιές και κούλουμα στα χωριά!Μικροί και μεγάλοι φοράμε το πιο πολύχρωμο χαμόγελο και γινόμαστε μέρος αυτής της γιορτής! Τσικνοπέμπτη με χορό και εδέσματα, αποκριάτικες δράσεις στις γειτονιές, καρναβαλικές παρελάσεις με εντυπωσιακά άρματα, παραδοσιακά δρώμενα, συναυλίες και κούλουμα στα χωριά μας, μεταδίδουν τον ρυθμό της Αποκριάς σε ολόκληρο τον δήμο! Σας περιμένουμε όλους μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουμε τις Απόκριες με κέφι, χορό και χαμόγελο!

Δείτε το πρόγραμμα:

Πάρτυ σε πεζόδρομο της Αλεξανδρούπολης την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024 και ώρα 19:30. Τσίκνο-party στο πεζόδρομο της Δικαστηρίων. Φορέστε το πιο τρελό σας χαμόγελο και ελάτε να τσικνίσουμε παρέα.

Μαθητική καρναβαλική παρέλαση στην Αλεξανδρούπολης το Σάββατο 9 Μαρτίου και ώρα 12:30. Πολύχρωμη μαθητική καρναβαλική παρέλαση στην Αλεξανδρούπολη! Σημείο εκκίνησης: πάρκο Ανεξαρτησίας. Η παρέλαση θα καταλήξει στην πλατεία Ελευθερίας όπου θα στηθεί ένα ξέφρενο πάρτυ για μικρούς και μεγάλους!

Αποκριάτικο πάρτυ στο πάρκο Αγίου Βασιλείου την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 και ώρα 17:30 – 20:00. Αποκριάτικο πάρτυ με χορό, παιχνίδια και εκπλήξεις στις γειτονιές! Ραντεβού στο πάρκο Αγίου Βασιλείου.

Το έθιμο του Αράπη στον Δορίσκο την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 και ώρα 20.30. Δορίσκος Φέρες:  Γιορτάζουμε “το έθιμο του Αράπη” με θρακιώτικη μουσική και παραδοσιακά εδέσματα.

Αποκριάτικο πάρτυ στο πάρκο Ποιμενίδη την Τετάρτη 13 Μαρτίου : Ώρα 17.30 – 20.00. Αποκριάτικο πάρτυ με χορό, παιχνίδια και εκπλήξεις στις γειτονιές! Ραντεβού στο πάρκο Ποιμενίδη.

Αποκριάτικο πάρτυ στο πάρκο Ανατολικής Θράκης την Παρασκευή 15 Μαρτίου και ώρα 17:30 – 20:00. Αποκριάτικο πάρτυ με χορό, παιχνίδια και εκπλήξεις στις γειτονιές! Ραντεβού στο πάρκο Ανατολικής Θράκης.

Αποκριάτικο πάρτυ στην πλατεία των Φερών το Σάββατο 16 Μαρτίου και ώρα 11:00. Δ.Ε. Φερών: Αποκριάτικο πάρτυ με μουσική, χορό και εκπλήξεις στην πλατεία των Φερών.

Αποκριάτικο πάρτυ στην πλατεία της Άνθειας το Σάββατο 16 Μαρτίου : Ώρα 17:30 – 20:00. Δ.Ε. Τραϊανούπολης: Μεγάλο αποκριάτικο πάρτυ με χορό, παιχνίδια και εκπλήξεις στην πλατεία της Άνθειας.

Κούλουμα στα χωριά μας την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου. Σας περιμένουμε να πετάξουμε χαρταετό και να γευτούμε τα εδέσματα της Σαρακοστής σε Άνθεια, Αρίστηνο, Λουτρά, Πεύκα, Νίψα, Μαΐστρο, Απαλό,  Άβαντα και Αισύμη!

Kαρναβαλική παρέλαση στις Φέρες την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου και ώρα 12:00. Μεγαλειώδης καρναβαλική παρέλαση με εντυπωσιακά άρματα και πλήθος καρναβαλιστών. Στο μικρόφωνο και την περιγραφή ο δημοφιλής youtuber Αλέξανδρος Κοψιάλης.

Θα προηγηθεί το έθιμο της Καμήλας που θα σημάνει την έναρξη της καρναβαλικής παρέλασης.Μετά το πέρας της παρέλασης στο Δημαρχείο Φερών γιορτάζουμε τα Κούλουμα με παραδοσιακή φασολάδα, λαγάνες και χαλβά.

Συναυλία με την Κατερίνα Λιόλιου την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου και ώρα 15:00. Συναυλία με την αγαπημένη καλλιτέχνιδα Κατερίνα Λιόλιου στην πλατεία των Φερών, ώρα έναρξης 15.00

Evrostanea.gr