Διδυμότειχο: Πέντε οικογένειες ζουν σε σπηλιές αλλά όχι από επιλογή τους – Τι λέει ο δήμαρχος

Διδυμότειχο πέντε οικογένειες ζουν σε σπηλιές αλλά όχι από επιλογή τους

Εδώ και χρόνια, πέντε οικογένειες στο Διδυμότειχο ζουν σε σπηλιές, ξεχασμένοι και κάτω από πρωτόγονες συνθήκες. Δεν το επέλεξαν όμως!

Ο δήμαρχος του Διδυμότειχου τονίζει πως οι οικογένειες έφτασαν στην περιοχή πριν χρόνια για να μείνουν σε καινούριες κατοικίες που θα τους παραχωρούνταν. Αυτό, όμως, δεν συνέβη και παρέμειναν στις σπηλιές. Πολλές από αυτές τις οικογένειες ζουν εκεί για πάνω από 20 χρόνια ενώ ανάμεσά τους είναι και μία 16χρονη κοπέλα.

Πριν από 25 χρόνια, μερικές οικογένειες μεταφέρθηκαν μέσω ενός προγράμματος σε 30-40 σπίτια πρόχειρης κατασκευής. Τότε, όμως η τοπική αρχή είχε κάνει λάθος και είχε συμπεριλάβει και οικογένειες οι οποίες δεν ήταν δικαιούχοι, με αποτέλεσμα κάποιες άλλες οικογένειες να παραμείνουν σε αυτές τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Ο Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, δήμαρχος Διδυμότειχου, αναφέρει: «κάποιες οικογένειες έμειναν. Έχουμε πέντε οικογένειες εκεί, που μέσα από το ένα πρόγραμμα θα έχουμε 57 καινούριες κατοικίες όπου θα μεταφερθούν αυτές οι οικογένειες. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου φροντίζουν για την ανάγκη των ανθρώπων αλλά πολλές φορές δεν ενοχλεί τους ίδιους να ζουν κάτω από αυτές τις συνθήκες. Στο Διδυμότειχο υπάρχουν και φθηνά ενοίκια αλλά έχουν επιλέξει να μείνουν εκεί. Αλλά εμείς επειδή δεν μπορούσαμε να το αφήσουμε έτσι τρέχουμε αυτό το πρόγραμμα».

Πληροφορίεςαπόnewsit,ethnos