Εισαγγελική έρευνα στην ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Εισαγγελική έρευνα στην ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Διατάχθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών ποινική έρευνα, μετά και την παρέμβαση της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, για τη διαρροή των στοιχείων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (emails) κατοίκων του εξωτερικού που έφθασαν στην κατοχή της ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Τα αδικήματα της παραβίασης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου θεωρεί ο προϊσταμένος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος ότι πρέπει να ερευνηθούν στην υπόθεση της αποστολής μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας από την ευρωβουλευτή Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα ερευνηθούν τα αδικήματα της παραβίασης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου. Να σημειωθεί ότι για την υπόθεση αυτή, έρευνα διεξάγει και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Τι έχει συμβεί;

Σε παραβίαση προσωπικών δεδομένων φαίνεται πως προχώρησε η κ.  Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, ενόψει των ευρωεκλογών. Αρκετοί Έλληνες του εξωτερικού που δεν είναι ψηφοφόροι της αλλά και ούτε του κόμματος, κατήγγειλαν ότι έλαβαν ενημερωτικό email από το γραφείο της.

Μάλιστα, μόλις με μερικά λεπτά διαφορά οι ίδιοι απόδημοι έλαβαν στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο ενημερωτικό σημείωμα από το υπουργείο Εσωτερικών για την επιστολική ψήφο.

Οι απόδημοι δηλώνουν πως δεν ζήτησαν καμία ενημέρωση, καμία επικοινωνία και καταγγέλλουν παραβίαση του Κανονισμού GDPR (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 27ης Απριλίου 2016 από την κ. Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου. Οι απόδημοι εύλογα αναρωτιούνται αν το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε τα προσωπικά τους δεδομένα στην ευρωβουλευτή της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, πάνω από 100 απόδημοι έχουν κάνει επίσημη καταγγελία, ανάμεσα τους ακαδημαϊκοί αλλά και ιατροί.