Ορεστιάδα: Έρχεται ο Τσικνομπουρμπούλης την Τσικνοπέμπτη

Ορεστιάδα τσικνοπέμπτη

Ο Δήμος Ορεστιάδας, διοργανώνει την αποκριάτικη εκδήλωση «Τσικνομπουρμπούλης 2024», την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου 2024

Από τις 5:00 το απόγευμα το κέντρο της Ορεστιάδας θα πλημμυρίσει με μουσικές από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ορεστιάδας και από τον DJ στην κεντρική πλατεία της. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να τραγουδήσουν, να χορέψουν και να διασκεδάσουν με ξέφρενη διάθεση, αστείρευτο κέφι και τρελό ξεφάντωμα.

Η παρέλαση καρναβαλιστών θα ξεκινήσει στις 6:00 μ.μ. από το ύψος του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας (Ευγενίδειο) με κατεύθυνση προς την πλατεία. Ξυλοπόδαροι και ζογκλέρ παρέα με τον γνωστό σε όλους Τσικνομπουρμπούλη θα ανοίξουν την παρέλαση και στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν τα γκρουπ των συμμετεχόντων, οι οποίοι ντυμένοι με τις πιο πρωτότυπες, δημιουργικές και ξεχωριστές στολές τους θα μεταδώσουν σε όλους τον ρυθμό του καρναβαλιού με κέφι, χορό και διασκέδαση.

Μετά το πέρας της καρναβαλικής παρέλασης όλοι οι συμμετέχοντες θα εισέρχονται στην πλατεία για να απολαύσουν ένα φαντασμαγορικό Fire-show με ζογκλερικά από απίθανους ζογκλέρ, το εφηβικό τμήμα του ΓΑΣ «Άμιλλα Προκόβας» με χορογραφίες Reggaeton και τον Αθλητικό Σύλλογο «ΔΥΝΑΜΗ» Διδυμοτείχου με χορογραφίες Zumba παρουσιάζοντας ένα άκρως ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

Στη συνέχεια, στη σκηνή θα ανέβει η Ελληνίδα τραγουδίστρια, Lila (Λίλα Τριάντη), για ένα live party έτοιμη να ξεσηκώσει το κοινό με τις επιτυχίες της.

Κεντρικός παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο Πέτρος Πολυχρονίδης, ο οποίος θα υποδέχεται τα καρναβαλικά τμήματα στην είσοδο της κεντρικής πλατείας με το δικό του ξεχωριστό και ανεπανάληπτο τρόπο.

Στην ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα θα γίνει η απονομή των βραβείων:

  • Βραβείο «Καλύτερης Αποκριάτικης Στολής».
  • Βραβείο «Πολυπληθέστερου group».
  • Βραβείο «Καλύτερου Άρματος», για όσες ομάδες θα συνοδεύονται από κάποιο άρμα.

Σε όλες τις ομάδες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα για τη συμμετοχή τους στην καρναβαλική παρέλαση.

Για την ομαλή διεξαγωγή της καρναβαλικής παρέλασης θα πρέπει:

  • Τα καρναβαλικά τμήματα και τα άρματα να συγκεντρωθούν στο σημείο εκκίνησης στις 17:00 ακριβώς.
  • Το κάθε καρναβαλικό τμήμα να διατηρεί απόσταση το ελάχιστο 20 μέτρων από το προπορευόμενο τμήμα σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης.
  • Οι πινακίδες των καρναβαλικών τμημάτων να προηγούνται αυτών.
  • Εφόσον υπάρχει καρναβαλικό άρμα, να προηγείται του τμήματος αμέσως μετά την πινακίδα του και να τερματίζει επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως στο ύψος του Ζαχαροπλαστείου «ΝΙΚΟΣ».
  • Τα γκρουπ που θα ανακοινωθούν ως νικητές, θα ανέβουν πάνω στη σκηνή για να παραλάβουν τα βραβεία τους με εκπροσώπηση έως 20 ατόμων.
  • Η παραλαβή των αναμνηστικών διπλωμάτων θα γίνει μετά το τέλος της παρέλασης όλων των τμημάτων από μέλος της κριτικής επιτροπής και μόνο στον υπεύθυνο του γκρουπ (όπως δηλώθηκε στην αίτηση).