Αλεξανδρούπολη: Χειροπέδες σε θύμα ενδοοικογενειακής βίας – «Μην κλαις δεν θα βγει καλή η φωτογραφία»

Αλεξανδρούπολη Χειροπέδες σε θύμα ενδοοικογενειακής βίας
shutterstock

Απίστευτα είναι τα όσα συνέβησαν στην Αλεξανδρούποληανήμερα της παγκόσμιας ημέρας γυναικών, σε μια 40χρονη γυναίκα την οποία οι αρχές συνέλαβαν στον χώρο εργασίας της, μετά από μήνυση που της έκανε ο επί 11 χρόνια κακοποιητής της.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα και με όσα ανέφερε η δικηγόρος της στο Mega, οι αρχές επί πάρα πολύ καιρό αγνοούν καταγγελίες της γυναίκας για κακοποίηση, καθώς αναφέρουν ότι μπορούν να επέμβουν μόνο αν της σπάσει το χέρι ή την σκοτώσει και όχι για καθεστώς τρόμου.

Μάλιστα δεν σταμάτησε εκεί, καθώς αποκάλυψε ότι ο λόγος που η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη της γυναίκας ήταν η δεν εφάρμοζε τη δικαστική απόφαση, κάτι που δεν ισχύει, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι αυτή έγινε στον χώρο εργασίας με την ίδια να βάζει τα κλάματα στο τμήμα και να της λένε «μην κλαις δεν θα βγει καλή η φωτογραφία».

Πιο αναλυτικά η δικηγόρος της 40χρονης ανέφερε:

«Τα ασφαλιστικά μέτρα αφορούν τη διατροφή και την επικοινωνία του πατέρα με τα ανήλικα τέκνα. Όχι το να μην την πλησιάζει. Κατηγορείται πως αρνείται να εφαρμόσει μια δικαστική απόφαση, ενώ αυτό δεν ισχύει. Η μητέρα δεν επηρεάζει αρνητικά τα παιδιά. Εκείνα έχουν εκφράσει τη βούληση τους και δεν επιθυμούν τον πατέρα τους, γιατί η κακή σχέση και η αποξένωση δεν είναι σημερινό γεγονός και προήλθε από τη βία.

Γιατί όπως είπαν οι αστυνομικοί δεν δίνω τα παιδιά μου. Η μικρή είχε γραπωθεί από πάνω μου από το φόβο της. Έχω απευθυνθεί πολλές φορές στις αρμόδιες αρχές, αλλά δεν έχω λάβει κάποια βοήθεια.

Δεν είναι άτομο ύποπτο φυγής ή επικίνδυνο, οπότε θα μπορούσε να ενημερωθεί διακριτικά, να λήξει το ωράριο της και να ακολουθηθεί έτσι η νόμιμη διαδικασία.

Η ίδια η 40χρονη γυναίκα απ’ την πλευρά της επισήμανε:

«Όπως μου είπαν, θα μπορούσαν να με βοηθήσουν αν με σκότωνε ή αν μου έσπαγε το χέρι. Μου είπαν πως μου είχε κάνει μήνυση ο σύζυγος μου πως δεν τηρώ τα μέτρα. Τους εξήγησα πως τα παιδιά δεν ήθελαν να τον δουν, γιατί τον φοβούνται και ότι μπορούσα να τα φέρω να το πιστοποιήσουν.

πήγα στο τμήμα και αφότου έδωσα κατάθεση, μου είπαν πως πρέπει να πάω στον 5ο όροφο για να μου πάρουν δαχτυλικά αποτυπώματα. «Μόνο αυτό δεν ήθελαν. Μου έβγαλαν και φωτογραφίες. Εγώ έκλαιγα κι εκείνοι έλεγαν «μην κλαις δεν θα βγει καλή η φωτογραφία.

Τους παρακαλούσα να μην με τυραννούν άλλο, έλεγα πως δεν είμαι εγκληματίας. Απαντούσαν σταθερά πως έχω κάνει παραβίαση.

Δηλαδή, αυτός ο άνδρας με χτύπησε, τα παιδιά μου τον φοβούνται, αλλά εγώ πρέπει να περνώ αυτά τα δεινά;

Ο πρώην σύζυγος μου ήταν συνέχεια βίαιος, απλά εγώ δεν έδινα σημασία. Το 2017, την ημέρα των γενεθλίων μου γύρισε μεθυσμένος. Τον ρώτησα γιατί μέθυσε. Με έριξε κάτω και με κλώτσησε στο κεφάλι, μπροστά στο ανήλικο παιδί μου. Ήταν 5 ετών.

Πριν ένα χρόνο, ήταν το Σάββατο πριν την Καθαρά Δευτέρα, όταν γύρισα από τη δουλειά τον είδα μεθυσμένο. Ήρεμα και όμορφα του είπα πως δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση και ότι πρέπει να χωρίσουμε.

Μου είπε «τι είναι αυτά που λες;» και άρχισε να με βρίζει, μπροστά στα παιδιά. Τα πήρα και βγήκαμε στο μπαλκόνι.

Άρχιζε να φωνάζει, πήρε μια ομπρέλα και την έσπασε στην πλάτη μου. Πέταξε πάνω μας ό,τι παιχνίδι των παιδιών έβρισκε μπροστά του. Ο γιος μου του έλεγε σταμάτα. Κι εγώ του έλεγα σταμάτα. Δεν μας άκουγε.

Πήγα στην αστυνομία και του έκανα μήνυση και ασφαλιστικά μέτρα. Αυτά έλεγαν πως πρέπει να βλέπει τα παιδιά του, εκείνα όμως, τον φοβούνται. Η κόρη μου, μού έχει πει πως έχει σκοτώσει τη ψυχούλα της.

Μας πήγε σε παιδοψυχολόγο. Κι εκεί είπαν τα παιδιά πως δεν θέλουν να τον βλέπουν, γιατί τον φοβούνται».