Απογευματινά χειρουργεία: «Θλιβερή ημέρα για το ΕΣΥ», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Απογευματινά χειρουργεία θλιβερή ημέρα για το ΕΣΥ
εικονα αρχειου

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, κατά την επίσκεψή του σε νοσοκομείο, χαρακτήρισε θλιβερή για το Εθνικό Σύστημα Υγείας τη χθεσινή μέρα κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία.

Σε δηλώσεις που έκανε κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο, ανέφερε ότι χτεςέγιναν «τραγελαφικά πράγματα» για να γίνουν οι πρώτες επεμβάσεις, ισχυριζόμενος ότι κλήθηκε ασθενής που ήταν στη λίστα αναμονής από το 2016 για να χειρουργηθεί, ο οποίος είπε ότι δεν είχε να πληρώσει 1.200 ευρώ για αρθοπλαστική και ότι άλλος ασθενής που μπήκε στη λίστα το 2023 συμπλήρωσε τα ποσό για την αρθροπλαστική με χρήματα που πήρε από τους συγγενείς του.

«Μπορεί ο υπουργός να είπε ότι ήταν δωρεάν χθες τα χειρουργεία, σήμερα όμως δεν θα είναι, γιατί δεν ξέρουμε πότε θα είναι έτοιμο το Ταμείο Ανάκαμψης» υποστήριξε ο κ. Γιαννάκος.

Αναφερόμενος στις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού σε πολλά νοσοκομεία, όπως το Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, σημείωσε ότι αυτές καθιστούν αδύνατη τη συμμετοχή τους στα απογευματινά χειρουργεία.