Αλεξανδρούπολη: Παιδαγωγός έκλεινε τα παιδιά σε αποθήκη και τα έδενε σε καρέκλα

Αλεξανδρούπολη παιδαγωγός έκλεινε τα παιδιά σε αποθήκη και τα έδενε σε καρέκλα
εικόνα αρχείου - iStock

“Θα σε κλείσω στο αποθηκάκι, θα σβήσω τα φώτα και θα τραβήξω τον σύρτη”.

Φρίκη έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες γονέων για παιδαγωγό σε βρεφονηπιακό σταθμό στην Αλεξανδρούπολη. Kλείδωνε τα παιδιά στην αποθήκη όταν δεν ήταν ήσυχα, έσβηνε το φως και τραβούσε τον σύρτηΗ 40χρονη παιδαγωγός μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι γονείς, δεν δίσταζε κάποιες φορές να τα δένει σε μία καρέκλα!

Η φρίκη του παιδικού σταθμού αποκαλύφθηκε μέσα από το παιχνίδι με την κούκλα, που έπαιζε ένας πατέρας με το παιδί του (3 ετών).

«Θα μπεις τιμωρία στο αποθηκάκι»

«Το παιδί άρχισε να μιλά στην κούκλα του και να λέει “θα μπεις τιμωρία στο αποθηκάκι και θα σου κλείσω το φως και τον σύρτη”. Ο πατέρας ξαφνιάστηκε με αυτά που έλεγε το παιδί και ρώτησε “τι είναι αυτά που λες;” και είπε το παιδί “έτσι μας κάνει η κυρία στον παιδικό σταθμό”» ανέφερε η μητέρα του παιδιού.

«Μου είπε ότι υπάρχει ένα τέτοιο δωμάτιο που έμπαιναν μέσα. Κατά τη διάρκεια του ύπνου ξυπνά και λέει “δεν θέλω να πάω στο σχολείο, πάρε με αγκαλιά, άνοιξε το φως”. Το παιδί ήταν ατρόμητο» συγκλονίζει η μητέρα ενός από τα παιδάκια που υπέστησαν αυτά τα μαρτύρια.

Το είχε ξανακάνει η παιδαγωγός

Η 40χρονη όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις παραδέχτηκε το μαρτύριο στο οποίο υπέβαλε τα παιδιά, το οποίο περιέγραψε ως ένα τρόπο να ηρεμούν, κάνοντας λόγο για «δωμάτιο αποσυμπίεσης».

Η παιδαγωγός, καθώς και η συνάδελφός της απομακρύνθηκαν αμέσως ενώ έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση.

Σύμφωνα με καταγγελίες, η συγκεκριμένη παιδαγωγός πριν από 5 χρόνια έκανε ακριβώς το ίδιο σε άλλο βρεφονηπιακό σταθμό του Δήμου. Την κακοποιητική συμπεριφορά της παιδαγωγού είχε καταγγείλει ο πατέρας ενός παιδιού 8 ετών σήμερα. Τότε, απομακρύνθηκε από τον συγκεκριμένο βρεφονηπιακό σταθμό αλλά διορίστηκε εκ νέου σε άλλον.

Δήμος Αλεξανδρούπολης

Οι γονείς επικοινώνησαν με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη, καθώς πρόκειται για έναν παιδικό σταθμό του Δήμου.

η ανακοίνωση του δήμου:

Μηδενική ανοχή σε ανεύθυνες και επικίνδυνες συμπεριφορές που αφορούν στα παιδιά μας.

Τα όσα αναφέρονται σε ρεπορτάζ ηλεκτρονικής ιστοσελίδας για περιστατικά που συνέβησαν σε παιδικό σταθμό της πόλης μας, επιβεβαιώνονται και αποτελούν αντικείμενο ένορκης διοικητικής εξέτασης.

Η Διεύθυνση Παιδικής Φροντίδας και Παιδείας του Δήμου Αλεξανδρούπολης ερευνά ήδη τις καταγγελίες για τις απαράδεκτες αντιπαιδαγωγικές μεθόδους και συμπεριφορές συγκεκριμένων εργαζομένων. Η διαδικασία απορρήτου χαρακτήρα βρίσκεται σε εξέλιξη. Όλα τα δεδομένα ερευνώνται από τους αρμόδιους λειτουργούς, ενώ οι εργαζόμενοι που εμπλέκονται στην υπόθεση έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης πράττει ήδη όλα όσα απαιτούνται προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες και να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινές σε όσους αποδειχθεί ότι ευθύνονται για αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές.

Σε σχέση με τα παιδιά της πόλης μας και την αγωνία των οικογενειών τους δεν θα γίνει ανεκτή καμία ανεύθυνη και επικίνδυνη συμπεριφορά”.

Πηγή Πληροφοριών: Mega, Ethnos