Αλεξανδρούπολη: ΕΔΕ για τις δασκάλες στον παιδικό σταθμό που έκλειναν παιδιά στην αποθήκη

Αλεξανδρούπολη ΕΔΕ για τις δασκάλες στον παιδικό σταθμό που έκλειναν παιδιά στην αποθήκη
Freepik

Ένορκη διοικητική εξέταση για τις καταγγελίες ότι βρεφονηπιοκόμοι σε παιδικό σταθμό στην Αλεξανδρούπολη έκλειναν παιδιά ηλικίας 3 ετών στην αποθήκη ως τιμωρία, διενεργείται.

Γονείς παιδιών που φοιτούν στον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό κατήγγειλαν τις βρεφονηπιοκόμους ότι προκειμένου να τιμωρήσουν τα παιδιά, τα έβαζαν στην αποθήκη, κλείνοντάς τους και το φως. Οι δασκάλες, όταν τους ζητήθηκαν εξηγήσεις από τους γονείς, υποστήριξαν ότι πρόκειται για «δωμάτιο αποσυμπίεσης» που χρησιμοποιούσαν προκειμένου να ηρεμήσουν τα παιδιά όταν ήταν αναστατωμένα και προκαλούσαν φασαρία και πως τα άφηναν εκεί για 2-3 λεπτά.

Οι γονείς κατήγγειλαν στη δημοτική Αρχή το γεγονός, ενώ ο δήμος προχώρησε στην απομάκρυνση των βρεφονηπιοκόμων και ερευνά την υπόθεση. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ, παιδιά τμήματος δημοτικού παιδικού σταθμού -ηλικίας 2,5-3 ετών- μετέφεραν στους γονείς τους ότι η μία εκ των δύο παιδαγωγών τους, όταν κάνουν φασαρία τα απομακρύνει από την τάξη και τα αφήνει μόνα ή και με άλλους συμμαθητές τους σ’ ένα δεύτερο δωμάτιο αποθήκευσης παιχνιδιών, σβήνοντας ενίοτε και το φως και κλειδώνοντάς τα με σύρτη προκειμένου να ηρεμήσουν.

Μετά τη γνωστοποίηση του θέματος στη δημοτική αρχή, ο δήμος Αλεξανδρούπολης άμεσα απομάκρυνε από τα καθήκοντά τους τις δύο βρεφονηπιοκόμους -οι οποίες είναι δημοτικοί υπάλληλοι με προϋπηρεσία άνω των 20 ετών. Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, σε συνάντησή του με τους γονείς, τούς διαβεβαίωσε για τη βούλησή του να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος. Δηλωτική της απόφασής του για μηδενική ανοχή «σε ανεύθυνες και επικίνδυνες συμπεριφορές που αφορούν στα παιδιά μας», είναι και η ανακοίνωση που εξέδωσε στην οποία και αναφέρονται τα εξής:

«Τα όσα αναφέρονται σε ρεπορτάζ ηλεκτρονικής ιστοσελίδας για περιστατικά που συνέβησαν σε παιδικό σταθμό της πόλης μας, αποτελούν αντικείμενο ένορκης διοικητικής εξέτασης. Η Διεύθυνση Παιδικής Φροντίδας και Παιδείας του Δήμου Αλεξανδρούπολης ερευνά ήδη τις καταγγελίες για τις απαράδεκτες αντιπαιδαγωγικές μεθόδους και συμπεριφορές συγκεκριμένων εργαζομένων. Η διαδικασία απορρήτου χαρακτήρα βρίσκεται σε εξέλιξη. Όλα τα δεδομένα ερευνώνται από τους αρμόδιους λειτουργούς, ενώ οι εργαζόμενοι που εμπλέκονται στην υπόθεση έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους. Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης πράττει ήδη όλα όσα απαιτούνται προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες και να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινές σε όσους αποδειχθεί ότι ευθύνονται για αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές. Σε σχέση με τα παιδιά της πόλης μας και την αγωνία των οικογενειών τους δεν θα γίνει ανεκτή καμία ανεύθυνη και επικίνδυνη συμπεριφορά».

Σημειώνεται ότι έχουν κατατεθεί ήδη στο Δήμο περί τις 4-5 γραπτές αναφορές γονέων για τα εν λόγω περιστατικά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ