Αλεξανδρούπολη: Δηλώσεις του καθηγητή που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας – Πήρε αναβολή η δίκη

Αλεξανδρούπολη δηλώσεις του καθηγητή που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας

Αναβολή για τις 11 Απριλίου πήρε η δίκη του καθηγητή που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας του 3ου Λυκείου Αλεξανδρούπολης.

Ο καθηγητής από την Αλεξανδρούπολη αρνείται κάθε κατηγορία της μαθήτριας, λέγοντας πως είχε πάει στο τμήμα για καταγγελία και βρέθηκε να έχει συλληφθεί.

Αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να γίνει η δίκη, με τον όρο να μην πλησιάζει το Λύκειο.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τις καταγγελίες, όλα ξεκίνησαν όταν ο εκπαιδευτικός βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 8 Απριλίου στο προαύλιο του Λυκείου στην Αλεξανδρούπολη. Φέρεται να προσπάθησε επανειλημμένα να πλησιάσει την μαθήτρια, η οποία εμφανώς τρομαγμένη ενημέρωσε τη διευθύντριά της για το συμβάν.

Ακολούθως ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία και μέσα σε λίγα λεπτά ένα περιπολικό έσπευσε στο Γυμνάσιο.

Συνελήφθη με την κατηγορία της διατάραξης λειτουργίας της υπηρεσίας (σ.σ. του Γυμνασίου), για απειλή και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, καθώς η μαθήτρια υποστήριξε ότι σε συστηματική βάση παρενοχλούνταν σεξουαλικά από τον συγκεκριμένο καθηγητή, ενώ επιχειρούσε να τη θωπεύσει σε ευαίσθητα σημεία.

Κατέθεσε ότι ο καθηγητής από τον Δεκέμβριο του 2023 ως και τον Μάρτιο του 2024 την θώπευσε δύο φορές στα γεννητικά της όργανα.

Τι δήλωσε ο καθηγητής στo evrostanea.gr αλλά και στα τοπικά ΜΜΕ που παρευρίσκονταν έξω από το δικαστήριο:

«Ήρθα εδώ να κάνω καταγγελία και με συνέλαβαν. Θέλω συνέντευξη από δημοσιογράφο, Απαράδεκτη συμπεριφορά της αστυνομίας», είπε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους. «Βία και συκοφαντία, ντροπή για το ελληνικό κράτος, ντροπή»,προσέθεσε. Ο ίδιος κατήγγειλε συκοφαντική δυσφήμιση.

Ανάμεσα στα λεγόμενα του (προσπαθήσαμε να βγάλουμε άκρη) ήταν:

“Είμαι σε αλαλία δεν θα μιλήσω αλλά θα υπενθυμίσω την υπόθεση με το κείμενο της Γώγου μας καταδιώκει, θα παρακαλέσω τον Άνθιμο να κάνει το θαύμα του, εν συντομία να υπενθυμίσω τι έγινε στους Αμπελοκήπους το ίδιο συνέβη εντός αστυνομικου τμήματος, πήγα να κάνω καταγγελία, είμαι αθώος, είναι σκευωρία, η κατάσταση της υγείας μου δεν είναι καλή, πρέπει να κάνω εξετάσεις (στην συνέχεια ξεκινάει να τραγουδάει), στου βούρκου μέσα τα νερά, ποια γλωσσα μου μιλά, ναι αυτή, που μου ζητάνε να χαμηλώσω τα φτερά (σταματάει και κάνει δήλωση) Για το καλό της πατρίδας, του τόπου πρέπει να τελειώνουμε με την βρωμιά”.