Αλεξανδρούπολη: Στον εισαγγελέα οδηγείται ο καθηγητής που τον κατήγγειλε μαθήτρια για σεξουαλική παρενόχληση

Αλεξανδρούπολη στον εισαγγελέα οδηγείται ο καθηγητής που τον κατήγγειλε μαθήτρια για σεξουαλική παρενόχληση
Eurokinissi - εικόνα αρχείου

Σε σύλληψη μετατράπηκε τελικά η προσαγωγή του 46χρονου καθηγητή, πατέρας ενός παιδιού και συζύγου. Παρενοχλούσε σεξουαλικά σε λύκειο της Αλεξανδρούπολης, μαθήτρια ηλικίας 17 ετών. Ο καθηγητής συνελήφθη για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειάς της μαθήτριας και απειλή. Σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης.

Χθες και ενώ βρισκόταν σε άδεια, ο καθηγητής πήγε στο σχολείο και άρχισε να ακολουθεί την μαθήτρια απειλώντας και βρίζοντας την, η ίδια πήγε στο γραφείο της διευθύντριας για να προστατευτεί. Η Διευθύντρια ειδοποίησε την αστυνομία που έφτασε άμεσα στο λύκειο και έκανε προσαγωγή στον καθηγητή φορώντας του χειροπέδες.

Η διευθύντρια του Λυκείου ενημέρωσε την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία απάντησε ότι θα φροντίσει για την απομάκρυνση του εκπαιδευτικού από το σχολείο που παρενοχλούσε σεξουαλικά την ανήλικη μαθήτρια. Επειδή δεν υπήρχε γραπτή καταγγελία ούτε στο Λύκειο αλλά ούτε και στην αστυνομία, δεν μπορούσε να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο καθηγητής.

Σύμφωνα πληροφορίες, φέρεται ότι από τον Δεκέμβριο του 2023 έως και τον Μάρτιο του 2024 να προσέβαλε και τη γενετήσια αξιοπρέπεια της μαθήτριας, έκανε σεξιστικά σχόλια αλλά και επιχείρησε να χαϊδέψει στα γεννητικά όργανα την ανήλικη μαθήτρια.

Ο καθηγητής θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης, για να απολογηθεί.