Δάσος Δαδιάς: Τα αρπακτικά φωλιάζουν ξανά στα καμένα δέντρα

Δάσος Δαδιάς τα αρπακτικά φωλιάζουν ξανά στα καμένα δέντρα

Αισιόδοξο το μήνυμα που στέλνουν οι άνθρωποι της Εταιρείας Προστασίας Πρεσπών, που ξεναγήθηκαν στο δάσος και στο Δέλτα του Έβρου.

Συνεργάτες χρόνων ξανασμίγουν στη διάρκεια ενός ελπιδοφόρου ταξιδιού στο δάσος της Δαδιάς. Άνθρωποι με κοινό όραμα, μοιράζονται ιστορίες και δράσεις βασισμένες στην αγάπη τους για τον άνθρωπο και τη φύση.

Η Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης και η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών – δύο μικρές πινέζες στη βορειοανατολική και βορειοδυτική άκρη του ελληνικού χάρτη συναντήθηκαν μετά από χρόνια, σαν να μην πέρασε μια μέρα. Άνθρωποι αφοσιωμένοι στην προστασία και τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και την ισορροπημένη ύπαρξη του ανθρώπου μέσα σε αυτό.

Η επίσκεψη των ανθρώπων από την Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών ξεκίνησε από το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς όπου ξεναγήθηκαν από τους ανθρώπους της Εταιρείας Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, «ξεναγηθήκαμε στις καμένες εκτάσεις του δάσους και ενημερωθήκαμε για την καταστροφική φωτιά που ξέσπασε τα καλοκαίρια 2022 και 2023. Αν και το θέαμα ήταν αποκαρδιωτικό, η ελπίδα στη Δαδιά δε σβήνει, καθώς η φύση βρίσκει πάντα τον τρόπο να αναγεννιέται. Το γεγονός ότι τα αρπακτικά πουλιά ξεκίνησαν ξανά να φωλιάζουν στα καμένα δέντρα τίποτα άλλο παρά θετικό μπορεί να είναι ενώ όλοι προσδοκούμε ότι θα καταφέρουν να μείνουν εκεί και τα επόμενα χρόνια!».

Ακόμα μία εποικοδομητική συνάντηση, ήταν αυτή με τους ανθρώπους της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου και Δαδιάς – Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ , οι οποίοι ξενάγησαν με τις ιστορίες και προβολές στα κέντρα ενημέρωσης ενώ όλοι μαζί έφτασαν ως τον σταθμό ενισχυτικής τροφοδοσίας για τα αρπακτικά πουλιά.

«Η εκδρομή μας «έκλεισε» με περιήγηση και ορνιθολογική παρατήρηση στο Δέλτα του Έβρου με βάρκα, έναν τόπο με μεγάλη ιστορία και πλούσια πανίδα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους μας υποδέχτηκαν και αφιέρωσαν τον πολύτιμο χρόνο τους για να μας ενημερώσουν σχετικά με την περιοχή!», αναφέρουν τα στελέχη της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών.