Δενδροφύτευση ελπίδας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης

Δενδροφύτευση ελπίδας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης

Κάθε δέντρο συμβολίζει αυτά που κάηκαν στις πυρκαγιές του Αυγούστου, οι μαθητές θα αναλάβουν να ποτίζουν τα δέντρα καθημερινά μέχρι αυτά να μεγαλώσουν αρκετά.

Αξιέπαινη πρωτοβουλία από το 1o Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης. Μικροί και μεγάλοι συνεργάστηκαν και φύτευσαν δέντρα στην αυλή του σχολείου, τα οποία συμβολίζουν όλα εκείνα που κάηκαν στις πυρκαγιές του Αυγούστου.

Με σύνθημα “Αγαπάμε τη φύση … φυτεύουμε ζωή..”, στο πλαισίου του Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Αφού πρώτα έγινε η κατάλληλη προετοιμασία από το Δήμο Αλεξανδρούπολης και τους εργαζόμενους του πρασίνου, οι μαθητές του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Αλεξανδρούπολης ήρθαν κομίζοντας δώρα… δέντρα που φυτεύτηκαν από τους μαθητές της Ε΄ τάξης.

Κάθε δέντρο συμβολίζει αυτά που κάηκαν στις πυρκαγιές του Αυγούστου. Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (Δ-Ε-ΣΤ) θα αναλάβουν να ποτίζουν τα δέντρα καθημερινά μέχρι αυτά να μεγαλώσουν αρκετά.

“2 μεγάλες καλλωπιστικές μουριές θα πλαισιώσουν ένα ιδιαίτερο κωνοφόρο ελπίζοντας με τη σκιά και την ομορφιά τους να γίνουν σήμα κατατεθέν του σχολείου μας”.

(Ο κέδρος θα φυτευτεί τις επόμενες ημέρες) Ο χώρος που επιλέχθηκε είναι ανάμεσα στα δυο κτήρια, χωρίς να μειώσει το χώρο παιχνιδιού με την ελπίδα να πετύχουμε να δημιουργήσουμε σημείο φιλίας και ξεκούρασης!

1 ιβίσκος στη θέση δέντρου που χάλασε στην είσοδο του παλιού κτηρίου.

1 μηλιά – 1 δαμασκηνιά – 1 αχλαδιά – 1 βερικοκιά … δέντρα που θυμίζουν την καρποφορία της φύσης για τις οποίες ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ. Σιώπη, πατέρα μαθητών μας.

Ελπίζουμε οι χρήστες της αυλής τις ώρες που το σχολείο είναι κλειστό να σεβαστούν τον κόπο μας και τα όνειρά μας…

Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς 1ου Ε.Κ. : Άγγελο Κατσιάνη, που από την πρώτη στιγμή μοιράστηκε τον ενθουσιασμό μας και Σταύρο Χατζή που συνόδευσε τους μαθητές και τις μαθήτριες. Ευχαριστούμε και τον Παναγιώτη Κολοσέντα, Διευθυντή του 1ου Ε.Κ. Αλεξανδρούπολης για την αμέριστη βοήθειά του.

Τέλος ευχαριστούμε τους μαθητές του Τομέα – κάποιοι από αυτούς παλιοί μαθητές του σχολείου – που εφάρμοσαν με μεράκι όσα έχουν διδαχτεί και στάθηκαν με σεβασμό σε ένα Δημοτικό Σχολείο”, αναφέρει το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης.