Μαθητές του γυμνασίου Δράμας δώρισαν τεχνητές φωλιές για το Δάσος Δαδιάς

Μαθητές δώρισαν τεχνητές φωλιές για το Δάσος Δαδιάς

Η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου και Δαδιάς του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ευχαριστεί σε επιστολή της το Γυμνάσιο Αγίου Αθανασίου Δράμας για την προσφορά τεχνητών φωλιών, καθώς και τους γονείς των μικρών μαθητών για την δωρεά αυτή.

“Είμαστε ευγνώμονες για τη γενναιόδωρη συνεισφορά τους, καθώς πολλές φωλιές αυτών των ειδών είχαν καταστραφεί από την πυρκαγιά του 2023.

Για την τοποθέτηση των τεχνητών φωλιών θα επιλεχθούν κατάλληλες τοποθεσίες σε παλιές αποθήκες και σε δέντρα μέσα στο δάσος, οι οποίες προσεγγίζουν τις συνθήκες που επιλέγουν τα συγκεκριμένα πουλιά για να φωλιάσουν.

Ευελπιστούμε στην επιτυχία του εγχειρήματος και θα παρακολουθούμε συστηματικά τις φωλιές για να καταγράψουμε την χρήση τους από τα πουλιά.

Κάθε τέτοια προσφορά, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ευαισθησίας και αλληλεγγύης στο δύσκολο έργο μας και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Η υποστήριξή σας είναι ανεκτίμητη για εμάς και σας ευχαριστούμε πολύ και πάλι”, καταλήγει η ευχαριστήρια επιστολή προς του μαθητές – μαθήτριες .